Фото без опису

              Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України  від 29.07.2020 № 744 «Порядок та умови реалізації пілотного проекту «монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020 – 2021 роках» з 1 вересня 2020 року одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» змінено на грошову компенсацію, яка проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк».  Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить  5 тис.гривень.

         Призначення грошової компенсації здійснюється управлінням соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

          Отримувач звертається до АТ КБ «Приватбанк» (відкриття рахунку в інших банках Постановою не передбачено),  укладає договір, відкриває рахунок зі спеціальним режимом використання, отримує спеціальну соціальну картку «пакунок малюка».

          Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає)  управлінню соціального захисту населення, виконавчому органу сільської, (селищної)  ради об’єднаної територіальної громади такі документи:

–       заяву за встановленою формою;

–       копію свідоцтва про народження дитини;

-      копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

–       довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у пологовому будинку у 2020 році).  У разі попереднього звернення із заявою та довідкою з пологового будинку про неотримання одноразової допомоги «пакунок малюка»,  до особової справи долучається раніше подана така довідка.

           До заяви в  електронній формі додаються фотокопії вищевказаних документів та  накладається кваліфікований електронний підпис.

          Документи подаються:

-         особисто  у паперовому вигляді;

-         в електронному вигляді за наявності кваліфікованого електронного підпису та фотокопій вищезазначених документів;

         Відомості в електронному вигляді без подання  фотокопій документів, надаватимуться через інформаційні системи Мінсоцполітики або інтегровані з ними системи органів виконавчої та органів  місцевого самоврядування після введення в експлуатацію відповідних технічних та програмних засобів.

         Отримувач самостійно витрачає кошти грошової компенсації у визначених закладах торгівлі  (Реєстр учасників пілотного проекту торгівлі розміщується на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики та АТ КБ «Приватбанк») для придбання визначених речей (протягом року).