З 18 по 20 вересня 2019 року в місті Ужгород на базі спортивного комплексу „Юність” відбулася сьома Всеукраїнська спартакіада серед потерпілих на виробництві „Сила духу”.

Захід, започаткований ще у 2013 році, проходив за ініціативи Фонду соціального страхування України, за організаційної та інформаційної підтримки його виконавчої дирекції.

Спартакіада «Сила духу» – це спортивні змагання, що відбуваються з метою залучення потерпілих на виробництві та інвалідів праці до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній реабілітації, підтримки цілеспрямованості в подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації та інтеграції у суспільство, залучення потерпілих до участі у громадському житті, а також з метою залучення органів виконавчої влади,  місцевого самоврядування та громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

У фінальних змаганнях взяли участь 272 спортсмени-аматори, які отримали травми внаслідок нещасних випадків під час виконання службових обов’язків.

У відбірковому етапі, що тривав декілька місяців, за право представляти свої регіони у фіналі змагався 2 071 потерпілий на виробництві, відбіркові турніри пройшли в усіх областях України, а також у місті Києві.

З роками Спартакіада стала більш масовою та популярною, а спортивна конкуренція за місця в командах більш гострою. Щороку до участі долучаються понад 2000 осіб і їх кількість постійно зростає.

До підготовки спартакіади долучилися тисячі людей, серед яких, окрім спортсменів - співробітники Фонду, спонсори, представники соціальних партнерів, представники ЗМІ тощо.

Потерпілі на виробництві змагалися з 6 видів спорту: армспорту, гирьового спорту, бомбаскету, дартсу, настільного тенісу та шахів.

Команду Дніпропетровської області представляли 11 спортсменів з міст Новомосковськ, Жовті Води, Марганець, Павлоград, Першотравенськ,  Камянське, а також смт.Петропавлівка, серед яких 3 учасниці - представниці прекрасної половини людства.       

Управління виконавчої дирекції Фонду у Дніпропетровській області на чолі з начальником Борисом Мазуром всіляко сприяло вирішенню технічних і матеріальних питань, підтримувало учасників та надихало команду на досягнення найвищого результату.

 

Перші місця спортсмени Дніпропетровщини здобули у змаганнях з:

  • армспорту – представники з м.Новомосковська Микола Тараненко у ваговій категорії до 80 кг. та представник м.Марганець Вадим Фомін  у ваговій категорії понад 90 кг
  • гирьового спорту - представники з м.Павлограда Юрій Деніченко у ваговій категорії до 80 кг. та Григорій Лобачов у ваговій категорії понад 90 кг.;
  • бомбаскету (сидячи та стоячи) перемогу одержав спортсмен з міста Марганець Максим Качко.
  • дартсу з положення сидячі учасниця  з м.Першотравенськ Валентина Скворцова

Срібні медаль виборов Березка Олександр у змаганнях з шахів та Скворцова Валентина – з дартсу з положення стоячі.

Команда Дніпропетровської області, зокрема кожен її учасник, продемонструвала неабияку майстерність та жагу до перемоги й посіла (четвертий  рік поспіль) І загальнокомандне місце серед 25 команд-учасниць.

Всеукраїнська спартакіада серед потерпілих на виробництві „Сила духу” – яскравий приклад того, що жити повноцінним життям, наповненим подіями, новими звершеннями та перемогами, гідний кожен.