Фото без описуЛіто... Найпрекрасніша пора. І  діти  завжди з нетерпінням чекають на неї. 

Влітку можна відпочивати на природі: на морі, на березі річки, озера, у лісі, в парку або на галявині. Сім пришкільних таборів з денним перебуванням  забезпечили цікаве проведення першого літнього місяця для 259 дітей шкіл Солонянської селищної ради, з яких 125 – діти пільгових категорій. На харчування учнів пільгових категорій у цих таборах відпочинку використано 58 500 гривень з місцевого бюджету: вартість дворазового харчування склала 30 грн на день.

Пришкільні табори відпочинку – це не лише місце перебування дитини в час, коли батьки працюють. Упродовж 14 днів діти мали змогу здійснити безліч захоплюючих екскурсій, переглянути кінофільми та вистави, пограти в спортивні ігри та забави, відвідати музеї. Їх відпочинок поєднувався з оздоровчою, розважальною, пізнавальною та естетичною діяльністю, а забезпечували його - начальники таборів, вихователі, вожаті, працівники їдалень, технічні працівники. В таборах кожна дитина постійно десь задіяна, ніхто не залишався без роботи та без нагляду. Доки одні шукали скарби, інші займалися фізичними вправами, грали в ігри та досліджували природу. Задоволення на обличчях малечі свідчить про необхідність подальшого використання практики пришкільного оздоровчого відпочинку. Не кожна сім'я може придбати для своєї дитини путівку до літнього табору чи відправити в цікаву подорож. А в стінах закладів освіти діти отримують не тільки нові знання, а й нові враження.

У двох школах – КЗО Солонянське НВО та Солонянській гімназії -  працювали 4 мовних груп, де учні вдосконалювали свої знання та навички спілкування англійською мовою, виконували різноманітні творчі завдання з іноземної мови.   А в Солонянській опорній школі допомагав дітям опановувати іноземну мову волонтер Корпусу Миру (США) Аарон Карлін.

Родзинкою цьогорічного відпочинку солонянців стали STEM-заняття «Цікава наука». Учні відвідали шкільні лабораторії фізики, хімії, біології, інформатики, де дізнались багато цікавого. Власними силами та руками вони створили свої маленькі справжні блискавки,  провели якісні реакції на домішки у продуктах харчування та створили кольорові пігменти, що використовуються у виробництві фарб, знайшли відповіді на запитання «Як працює наше серце у спокої та при фізичному навантаженні? Чи змінюється при цьому температуру тіла?», вирішили як особисто допомогти планеті справитися з проблемою антропогенного сміття та навчилися основам його сортування в повсякденному житті, та зробили для себе ще багато інших відкриттів.

Усі вихователі вміло організовували роботу табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини.

Закінчилася весела пора пришкільних таборів, але канікули тривають. Бажаємо, щоб кожен їх день для всіх дітей став святковим, повним позитивних вражень і відкриттів.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису