Фото без опису Таку суму готовий витратити німецький банк розвитку KfW на модернізацію та розбудову сектору водопостачання та водовідведення у Дніпропетровщині.

Якісні послуги для населення, сучасні технології та «зелена економіка» — такі основні критерії проектів водопостачання, які сьогодні представили німецьким експертам.

Серед великої кількості поданих проектів з області німецькі експерти обрали трьох переможців: Підприємство «Аульський водовід», Солонянська та Криничанська ОТГ як потенційні учасники програми співфінансування з німецьким банком KfW.

 Селищний голова Копейко М.М. та керівник КП Солонянського ЖКУ Якушенков М.В. були запрошені до Дніпропетровської обласної ради для зустрічі з представником німецького банку розвитку KfW Дітером Якобом.


«Ці потенційні кошти ми зосередимо на модернізації потужностей Аульського водоводу, який забезпечує питною водою Дніпро, Кам’янське та низку інших населених пунктів в області. В рамках цих же інвестицій фінанси можуть піти і до сусідніх Криничок та Солоного. Не секрет, що система водопостачання у нашій області потребує куди більших інвестицій. Саме тому ми зацікавлені у подальшій, більш широкій, співпраці між нами та Банком розвитку KfW», — зазначив під час зустрічі заступник голови Дніпропетровської обласної ради Валерій Безус.

Після детального вивчення матеріалів німецькі експерти відправились з ознайомчими візитами на «Аульський водовід» та до Солонянської громади, аби подивитися на ті об’єкти, де планується реалізація спільних інвестиційних проектів.