Для закладів освіти Солонянської селищної ради надійшли безкоштовно  два томи  посібника «Навчаємо демократії. Базові матеріали з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини для вчителів» та «Зростаємо  у демократії. Плани уроків для початкового рівня з питань демократичного громадянства та прав людини»  в загальній кількості на громаду- по 25 примірників кожного тому. Заявку на отримання вищезазначених посібників   для закладів освіти Солонянської громади було подано начальником відділу освіти Грековою І.В.


Тепер ці посібники стануть хорошими помічниками вчителям наших шкіл при викладанні предметів варіативної складової навчального плану в 5-8-х класах «Зростаємо в демократії» та «Живемо в демократії».

Посібники Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини перекладені українською мовою експертами швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні-DOCCU»,адаптовані до реалій вітчизняної школи та схвалені МОН України для використання у закладах загальної середньої освіти. Школи з 8 пілотних регіонів-партнерів Проекту, в тому числі Дніпропетровської області отримали майже 35 тисяч посібників.