Фото без опису

У четвер 19 вересня  відбулося пленарне засідання чергової 45-ї сесії Солонянської селищної ради VІІІ скликання.
Розпочинаючи засідання, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих внаслідок збройної агресії російських окупантів проти України.
У ході роботи депутати внесли зміни до ряду місцевих цільових програм, розглянули питання, що стосуються діяльності комунальних підприємств, установ та закладів, затвердили мережу закладів освіти, створили осередок вивчення навчального предмета «Захист України» у закладі загальної середньої освіти «Солонянський ліцей».
Депутати одноголосно підтримали проєкт рішення селищної ради, яким спрямували на потреби Збройних Сил України 1,1 млн. грн. Слід зазначити, що в цілому з початку 2024 року лише на ці цілі з місцевого бюджету виділено 7,6 млн. грн.
З метою наближення до мешканців громади адміністративних послуг, рішенням сесії у старостинських округах створено віддалені роботі місця адміністраторів  ЦНАПу, обов’язки адміністраторів покладено на старост, затверджено графіки роботи та перелік адміністративних послуг, які згодом можна буде отримати у старостатах.
Окрім того, розглянули питання, що стосуються управління майном комунальної власності та земельних відносин.
З усіх питань порядку денного прийняті рішення селищної ради, які відповідно до чинного законодавства будуть оприлюднені на офіційному сайті селищної ради  у розділі «Сесії селищної ради».
По завершенню пленарного засідання селищний голова інформував депутатів селищної ради про ситуацію, що склалася з електропостачанням гуртожитків СПАЛу та зазначив власну позицію щодо подальшого вирішення даного питання. Подякував депутатському корпусу за злагоджену роботу, за те, що в умовах воєнного стану депутати активно працюють та вирішують важливі питання життєдіяльності нашої громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису