Відповідно до Закону України від 12 травня 2015 року № 389-VІІІ «Про правовий режим воєнного стану» із змінами, внесеними згідно Закону України від 12 травня 2022 року № 2259-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», Солонянська селищна рада оголошує про наявність вакантної посади спеціаліста І категорії відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради – 1 (одна) штатна одиниця.

ОПИС ВАКАНТНОЇ ПОСАДИ

Назва та категорія посади

Спеціаліст І категорії відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради. Посаду віднесено до сьомої категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Посадові обов'язки

 

  • Забезпечує виконання роботи з реалізації визначених повноважень, здійснює комплекс заходів, що стосуються напряму роботи.
  • Надає пропозиції та приймає участь у реалізації заходів комплексної програми, а саме розділу – соціальна підтримка військовослужбовців, ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, зниклих безвісти, полонених, осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також інформацію для формування звіту комплексної програми.
  • Розробляє плани роботи відділу в межах основних посадових обов'язків.
  • У межах повноважень готує  проєкти рішень на засідання виконавчого комітету та розпоряджень селищного голови.
  • Здійснює прийом пакетів документів, а також перевіряє достовірність та повноту наданої інформації для:

- надання одноразової матеріальної грошової допомоги військовослужбовцям, членам сімей військовополонених та осіб зниклих безвісті, особам з інвалідністю, учасникам бойових дій на території інших держав, ветеранам Другої світової війни, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, Почесним громадянам Солонянської селищної територіальної громади;

- забезпечення соціальної підтримки членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

  • Здійснює консультування військовослужбовців, ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, зниклих безвісти, полонених, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій на території інших держав, ветеранів Другої світової війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, стосовно права конкретної сім’ї чи особи на отримання державних допомог, компенсацій, грошових виплат, соціальних послуг, пільг та інших соціальних виплат, передбачених діючим законодавством.
  • Здійснює внутрішній облік та веде:

-  базу ветеранів війни, учасників бойових дій, воїнів - інтернаціоналістів, членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, Захисників і Захисниць України, військовослужбовців Збройних Сил України, військовослужбовців, які звільнені з військової служби за станом здоров'я під час воєнного стану, військовополонених та осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також їх членів сімей Солонянської селищної ради;

- облік учасників бойових дій на території інших держав;

- облік ветеранів Другої світової війни;

- облік постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- облік Почесних громадян Солонянської селищної територіальної громади.

  • Готує та надсилає відповіді на звернення військовослужбовців, ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, зниклих безвісти, полонених, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій на території інших держав, ветеранів Другої світової війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та забезпечує своєчасне та якісне їх надання.
  • Готує та надсилає листи/запити до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, громадян з питань, віднесених до основних посадових обов’язків.
  • Бере участь у перевірках факту проживання внутрішньо переміщених осіб на території Солонянської селищної територіальної громади.
  • Виконує роботу з реєстрацією вхідної та вихідної документації.
  • Бере участь у визначенні потреб громади у соціальних послугах що стосуються  визначення основних проблем та потреб, які виникають у військовослужбовців, ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, зниклих безвісти, полонених, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій на території інших держав, ветеранів Другої світової війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Умови оплати праці

Посадовий оклад спеціаліста І категорії відділу – 7585,00 грн., надбавка за вислугу років, надбавка за ранг посадової особи місцевого самоврядування (державного службовця), за наявності достатнього фонду оплати праці – премія.

Інформація про призначення на посаду

Селищний голова після ознайомлення з наданою інформацією та документами, проводить співбесіду з претендентами на зайняття посади спеціаліста І категорії відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради та приймає відповідне розпорядження про призначення на посаду. Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посаду спеціаліста І категорії відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради, на яку буде призначена особа відповідно до абзацу першого частини п’ятої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (без проведення конкурсу), виникає обов’язковість оголошення та проведення конкурсу на дану посаду у визначеному законодавством порядку.

Кваліфікаційні вимоги

Вища освіта не нижче ступеня бакалавра. Вільне володіння державною мовою. Без вимог до стажу роботи.

Перелік документів, необхідних для участі в співбесіді

 

 

 

 

 

  • Заява.
  • Заповнена особова картка П2-ДС.
  • Документ, що підтверджує наявність громадянства України.
  • Документ про освіту.
  • Трудова книжка.
  • Резюме довільної форми.
  • Особи можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації, архівні довідки тощо).

Приймання документів від осіб, які бажають взяти участь у співбесіді, протягом 14 календарних днів з дня публікації оголошення, з 06 по 19 серпня 2024 року включно за адресою: вул. Задернюка, 3, с-ще Солоне, до 17.00 год 19 серпня 2024 року.

Вимоги до професійної компетентності

Вимога

Компоненти вимоги

Необхідні особистісні якості

Високий рівень відповідальності та стресостійкості.

Емпатія та здатність до роботи з вразливими групами населення. Етичність і доброчесність у виконанні посадових обов’язків.

Необхідні ділові якості

Високий рівень відповідальності та організованості.

Комунікабельність та вміння ефективно спілкуватися з різними категоріями населення.

Навички ведення діловодства та роботи з документацією.

Здатність працювати в команді та самостійно приймати рішення.

Уміння працювати з комп’ютером

Володіння сучасними інформаційними технологіями, зокрема офісними програмами Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), електронною поштою та спеціалізованими програмами для роботи з документами; володіти навичками роботи з інформаційно-пошуковими системами в мережі Internet; знання сучасних технологій з електронного урядування.

Професійні знання

Вимога

Компоненти вимоги

Знання законодавства

 

Документи, які регламентують діяльність спеціаліста І категорії відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради:

Зовнішні документи: Конституція України; закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про засади запобігання та протидії корупції»,  «Про доступ до публічної інформації», «Про соціальні послуги», «Про охорону праці»; правила пожежної безпеки України та інші Закони України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази і розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші підзаконні нормативно-правові акти, що стосуються розвитку соціальної сфери.

 Внутрішні документи: розпорядження селищного голови; рішення сесії та виконавчого комітету селищної ради; положення відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради; посадова інструкція спеціаліста І категорії відділу соціального захисту населення Солонянської селищної ради.

 

Повинен знати: інструкція з діловодства; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила ділового етикету; правила охорони праці та протипожежної безпеки.

Місце, дата та час початку проведення співбесіди

С-ще Солоне, вул. Задернюка, 3 Дніпровського району Дніпропетровської області, кабінет селищного голови, 20 серпня 2024 року, початок о 10.00 год.

Прізвище, ім'я та по батькові,   адреса, яка надає додаткову інформацію з питань вакантної посади

Дармостук Людмила Василівна, начальник відділу організаційно-кадрової роботи, діловодства та контролю, с-ще Солоне, вул. Задернюка, 3 Дніпровського району Дніпропетровської області.

Солонянська селищна рада

Фото без опису