Згідно з положенням про обласну стипендію для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, затвердженим розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 21.05.2024 року  №Р-215/0/3-24 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, які проживають на території Солонянської селищної ради, з числа здобувачів освіти (до 18 років) закладів загальної середньої (5-11 класів), професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти комунальної чи державної форми власності, які розташовані на території Дніпропетровської області може бути призначена обласна стипендія.

Умови призначення:

  1. Списки претиндентів на стипендію формуються після закінчення навчального року педагогічними (вченими) радами закладів освіти з числа здобувачів освіти (до 18 років) загальної середньої (5-11 класів), професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти комунальної чи державної форми власності, які мають середній бал десять, одинадцять, дванадцять балів за дванадцятибальною системою, або п’ять балів за п’ятибальною шкалою оцінювання, і надаються за підписом керівника закладу освіти до служби у справах дітей за місцем розташування закладу до 01 серпня щорічно.
  2. Дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування, яку не було подано в списку на отримання стипендії від закладу освіти, самостійно або її законний представник має право звернутися із заявою до служби у справах дітей та надати наступні документи:
  • копію свідоцтва про народження або копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  • копію реєстраційного номера облікової картки платника податків або серію (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в пспорті про право здійснювати платежі за серією (за наявності) та номером паспорта)
  • копію табеля успішності – для здобувачів освіти 5-11 класів закладів загальної середньої освіти;
  • копію залікової книжки або довідки про успішність для здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної), фахової предвищої та вищої освіти;
  • характеристику з місця навчання із зазначенням участі у громадському житті, конкурсах, захисті творчих робіт, перемог в олімпіадах.

Документи про призначення стипендій подаються службою у справах дітей на розгляд комісії з питань встановлення стипендій для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яка створена та склад якої затверджений спільним наказом служби у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації та департаментом освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Комісія формує та схвалює список претендентів на отримання стипендії на підставі середнього балу (від найвищого), у межах виділеної кількості стипендій (120 стипендій).

Виплата стипендії здійснюється згідно із заявою до служби у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації (оригінал або сканована заява з накладанням кваліфікованого електронного підпису) степендіата або його законного представника, в якій зазначається номер поточного рахунку (за стандартом IBAN), відкритий в банку.

Виплата стипендій проводиться один раз на рік першого числа місяця, наступного за місяцем набрання чинності спільного наказу про їх призначення.

Розмір стипендії становить у 2024 році – 9000 гривень, 2025 році – 10000 гривень.

За детальною інформацією звертайтесь до служби у справах дітей Солонянської селищної ради за адресою: вул.Героїв України (Гагаріна), 7,  смт Солоне або за тел. 0967066691.

Фото без опису