9 січня в селищній раді відбулась робоча зустріч, присвячена впровадженню національної стратегії 1325 на локальному рівні.

Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» включає конкретні кроки, покликані створити умови для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів, встановленні миру, процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системній протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов’язаному з конфліктом. 16 грудня 2022 року Уряд прийняв розпорядження, яким оновив Національний план Дій на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Спікеркою зустрічі була представниця громадської організації «Спільна користь» Галина Целовальніченко. Присутні обговорили конкретні заходи, які громада має зробити для впровадження та реалізації локального Плану дій 1325. Тим більше, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації реалізація завдань стала вкрай важливою.

Захід реалізовано в межах проєкту "Жінки. Мир. Безпека": відповіді на виклики війни", який виконується Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund у партнерстві з Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine, Ассоціація жінок-юристок України "Юрфем", Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров'я та Центр "Жіночі перспективи" за сприяння Офісу Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису