На період кризи сповіщення із номером та кодом рецепта не будуть надходити пацієнтам усіх операторів мобільного звʼязку. Натомість відтепер інформаційна довідка буде містити код погашення, який потрібен для відпуску ліків фармацевтом в аптеці.

Як її отримати?

Для отримання нових рецептів з 15 грудня 2023 року лікар обовʼязково має надрукувати вам паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді. Така інформаційна довідка міститиме і номер рецепта, і код його погашення, який необхідно надати працівнику аптеки.

Це також можна зробити дистанційно в узгодженому між лікарем та пацієнтом форматі (телефоном, месенджером тощо).

  •  Якщо вам було виписано рецепт до 14 грудня включно, проте ви досі не отримали смс, ви можете повторно звернутися до лікаря. Лікар згенерує нову інформаційну довідку, яка міститиме необхідні дані.
  •  Якщо попередньо вам був виписаний е-рецепт, проте смс все ж вдалося отримати – не потрібно інших додаткових кроків.

Звертаємо вашу увагу: ці зміни – тимчасові та вжиті на період кризи та стосуються користувачів усіх мобільних операторів. Після повноцінного відновлення звʼязку серед усіх абонентів мобільного оператора, смс-інформування пацієнтів про номер та код погашення е-рецепта буде відновлено.

Зміни стосуються усіх програм, за якими призначаються ліки за е-рецептом, – як за програмою реімбурсації, так і за власні кошти пацієнта.

Увага! Зазначені зміни не впливають на процеси щодо виписування е-рецептів на медичні вироби.

Фото без опису