ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

06.12.2003р в електронній системі закупівель Прозорро Виконавчим комітетом Солонянської селищної ради  оголошено процедуру відкритих торгів з особливостями згідно предмету закупівлі:

Автобус ДК 021:2015 34120000-4 Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб;

Закупівля в оприлюднена в електронній системі за ідентифікатором  UA-2023-12-06-015380-a

Розмір бюджетного призначення затверджено Рішенням селищної ради від 05.10.2023 року №1450-35/VIII  Про внесення змін до рішення сесії селищної ради від 15.12.2022 №1056-28/VIII «Про бюджет територіальної громади на 2023 рік», та враховуючи рішення виконавчого комітету селищної

ради від  12.09.2023 №268»Про погодження змін до місцевої цільової програми розвитку культури, туризму, молоді та спорту Солонянської селищної територіальної громади на перід до 2025 року», висновки та рекомендації постійної комісії селищної ради з питань соціального захисту населення, освіти, культури та спорту, охорони здоров'я, визначений на підставі попередніх розрахунків та складає 2 225 000,00 грн.(два мільйони двісті двадцять п’ять тисяч грн.) 00 коп.)в тому числі за рахунок місцевого бюджету 1 300 000,00 грн. та за рахунок коштів громадської організації»Стратегії і технології ефективного партнерства»-925 000,00 грн (дев’ятсот двадцять п’ять тисячгрн.00 коп.)

Очікувана вартість предмета закупівлі складає 2 225 000,00 грн (два мільйони двісті двадцять п’ять тисяч грн.00 коп.) з ПДВ.

ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ СОЛОНЯНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ при визначенні очікуваної вартості предмета закупівлі, використовує затверджену Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського  господарства України примірну методику визначення очікуваної вартості предмета закупівлі від  18.02.2020 №275, якою передбачені методи визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме:

  1. здійснення пошуку, збору та аналіз загальнодоступної інформації про ціну товару (інформація  про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель Prozorro, тощо;
  2. отримання комерційних (цінових) пропозицій від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників;
  3. у разі обмеження конкуренції на ринку певних товарів та враховуючи їх специфіку при розрахунку використовуються ціни попередніх закупівель аналогічного товару та/або минулих періодів (з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют). При визначенні очікуваної вартості предмета закупівлі враховувалась інформація про вартість, зазначена у комерційних (цінових) пропозиціях від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників, даних що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі, а також дані в електронній системі закупівель Prozorro;

 Автобус ДК 021:2015 34120000-4 Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб;

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначено відповідно до потреб Солонянської територіальної громади, та визначені відповідальним підрозділом Підприємства у наступних технічних,якісних характеристиках.:

І. Вимоги до предмету закупівлі

1.1.Найменування предмету закупівлі – Автобус ДК 021:2015 34120000-4 Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб;

1.2.Кількість – 1 шт.

1.3.Вимоги до строку поставки товару:

протягом 3-х  робочих днів з дати  надання письмової заявки Покупцем, але не пізніше 25.12.2023р.

1.4. Інші вимоги:     

Технічні характеристики предмета закупівлі (технічна специфікація), що вимагаються  

 

Автобус

Загальні характеристики

1

Тип кузова

Пасажирський автобус

2

Тип палива

дизель

3

Екологічна норма

Не нижче Евро-6

4

Об'єм двигуна, см3

від 1995 до 2500

5

Коробка передач

механічна, 5-ти або 6-ти ступенева

6

Привід

задній

7

Колісна формула

4Х2

8

Змішаний цикл витрати палива л/100км

до 13 л/100км

9

Колісна база

Подовжена не менше 3945

10

Кількість місць (включно з водієм)

Не менше 18

11

Рік виготовлення товару

 Не раніше 2023 року

Безпека

1

Системи

ABS, ESP

2

Паски безпеки

(водія) обов’язково

3

Фронтальні подушки безпеки

комплектується

4

Центральний замок

комплектується

Комфорт та функціональність

1

Кондиціонер

бажано

2

Обігрів салону

комплектується

3

Бортовий комп'ютер

комплектується

4

Регулювання рульової колонки

комплектується

5

Денні ходові вогні

комплектується

6

Протитуманні фари

бажано

7

Датчики паркування задні

бажано

8

Виробник двигуна

Ford motor Co Ltd

9

Потужність двигуна

125 кВт/170 к.с.

10

Кількість та особливості конструкції дверей

2 пасажирські, механічні з пневматичним приводом з правого боку бажано

11

Вікна

Повинні бути розташовані по периметру кузову (з боків та на задніх дверях);

 

11

Габаритні розміри

Довжина (мм) 7175

Ширина (мм) 2150

      Висота (мм) 2720

12

Гальмові механізми

Дискові на усіх колесах

14

Об'єм паливного баку, л.

не меньше 70 л.

 

 

Місце поставки товару

52400, Дніпропетровська область Дніпровський район,смт Солоне, вул.Гагаріна 7

Строк поставки товару

до 25 грудня 2023 року включно

Інформацією про маркування, протоколи випробувань або сертифікати

Документи, які підтверджують відповідність предмета закупівлі встановленим замовником вимогам мають бути надані учасником при поставці товару.

*Якщо у цій специфікації містяться посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами. Після кожного такого посилання слід вважати наявний вираз «або еквівалент».

  Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам щодо предмета закупівлі, учасник у складі тендерної пропозиції надає: 

  • технічну специфікацію, складена учасником згідно з Таблицею 1:

 Таблиця 1

№ з/п

Найменування товару/Марка або модель, або інші параметри для ідентифікації Товару

Од. виміру

Кількість

Технічні характеристики предмета закупівлі (технічна специфікація), що вимагаються Замовником

Технічні характеристики  предмета закупівлі (технічна специфікація) запропонованого  Учасником товару  (заповнюються Учасником закупівлі конкретні характеристики)

Виробник товару*

Країна  походження товару**

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

 

 

 

 

 

* Зазначається учасником найменування виробника із зазначенням організаційно-правової форми (товариство з обмеженою відповідальністю, приватне підприємство тощо).

** Країною походження товару вважається країна, у якій товар був повністю вироблений або підданий достатній переробці відповідно до критеріїв, встановлених Митним кодексом України.

*Примітки: Характеристики автобуса повинні відповідати або бути кращими за показники, які наведені у даній таблиці. Оригінал інформації /довіки в довільній формі про відповідність запропонованого товару технічним, якісним, кількісним вимогам до предмету закупівлі, встановленим Замовником у технічному завданні тендерної документації надати у вигляді порівняльної таблиці.

Учасник повинен надати у складі тендерної пропозиції:

  • учасник гарантує, що запропонований Товар за предметом закупівлі  є новим (не є таким, що вживався, експлуатувався, ремонтувався чи відновлювався)
  • якість предмету закупівлі, повинна відповідати вимогам технічних умов заводу-виробника, відповідних державних стандартів. Запропонований товар не повинен порушувати вимоги  Постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» та інших норм діючого законодавства України стосовно санкцій;
  • у складі тендерної пропозиції учасник подає довідку в довільній формі, в якій зазначає наявність на території України (із зазначенням адреси та контактних даних) сервіс-центру (-ів) для виконання гарантійного та післягарантійного сервісного обслуговування предмету закупівлі.
  • автомобіль повинен мати торгову марку, бути новим (випуску не раніше 2023 року),  виготовленим у відповідності до нормативно – технічної документації виробника, затвердженої в установленому порядку, а також бути технічно справним, придатним (готовим) до експлуатації (Довідка);
  •  продавець гарантує, що реалізований транспортний засіб не перебуває в угоні, у розшуку, не обтяжений договором застави та іншими зобов’язаннями, пов’язаними з переходом права власності до Покупця. (Гарантійний лист).
  • учасник повинен надати фото товару з трьох сторін (Довідка);
  • продавець гарантує, що реалізований транспортний засіб не перебуває в угоні, у розшуку, не обтяжений договором застави та іншими зобов’язаннями, пов’язаними з переходом права власності до Покупця. (Гарантійний лист);
  • На момент фактичної передачі транспортного засобу Учасник проводить демонстраційний показ відповідності технічних, якісних характеристик поставленого  товару вимогам тендерної документації (Довіка);

Учасник в складі пропозиції також надає Інструкцію з експлуатації з усіма сторінками та малюнками, що підтверджують технічні параметри товару, що пропонується.

Учасник повинен надати у складі тендерної пропозиції документ, що підтверджує повноваження учасника торгів на реалізацію продукції від імені виробника (учасник надає оригінал або завірену копію листа від виробника (дилера/офіційного представника в Україні) або копії сертифіката дилера/дистриб’ютора, або копії дистриб’ютерської чи дилерської угоди).

Учасник забезпечує здійснення технічного нагляду, гарантійного та сервісного обслуговування Товару протягом гарантійного терміну експлуатації.

Гарантійний термін експлуатації  Товару складає не менше ніж 12 місяців або 100 000 км пробігу в залежності, яка подія настане раніше з моменту підписання акту приймання-передачі Товару.

Гарантійний термін експлуатації Товару може бути більший ніж 12 місяців або 100 000 км пробігу.

Учасник гарантує своєчасну поставку Товару згідно умов договору про закупівлю.

Учасник повинен в момент поставки товару надати:

  • усі необхідні документи для реєстрації товару у відповідних реєстраційних органах;
  • сертифікат відповідності та/або протоколи випробувань, а саме:

копію сертифікату відповідності на запропонований товар, виданий уповноваженим органом;

оригінал або завірену копію сертифікату відповідності на запропоноване шасі з усіма додатками  (з минулих поставок);

  • сервісну книгу;
  • керівництво по експлуатації транспортного засобу та обладнання українською мовою.

Надати учасником процедури закупівлі сертифіката відповідності системи управління якістю у виробництві вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 або ДСТУ EN ISO 9001:2018 (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT) щодо виробника, продукція якого пропонується таким учасником, або національних стандартів, якими їх замінено, виданого акредитованим відповідно до законодавства органом з оцінки відповідності.

Учасник процедури закупівлі подає у складі тендерної пропозиції копію сертифіката відповідності системи управління якістю у виробництві вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 або ДСТУ EN ISO 9001:2018 (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT) щодо виробника, продукція якого пропонується таким учасником, або національних стандартів, якими їх замінено, виданого акредитованим відповідно до законодавства органом з оцінки відповідності.

Надати учасником процедури закупівлі сертифіката типу обладнання (або сертифікат типу транспортного засобу) чи сертифіката відповідності транспортних засобів або обладнання, чи сертифіката відповідності щодо індивідуального затвердження, в якому зазначено місцезнаходження виробника колісного транспортного засобу в Україні, виданого органом із сертифікації для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання, який відповідно до законодавства призначений Мінінфраструктури, чи свідоцтво про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI), що входить в структуру ідентифікаційного номера колісного транспортного засобу (VIN), виданого національною організацією України, уповноваженою на ведення реєстрації та присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI).

Учасник процедури закупівлі на таку вимогу  подає у складі тендерної пропозиції сертифікат типу обладнання (або сертифікат типу транспортного засобу) чи сертифікат відповідності транспортних засобів або обладнання, чи сертифікат відповідності щодо індивідуального затвердження, в якому зазначено місцезнаходження виробника колісного транспортного засобу в Україні, виданий органом із сертифікації для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання, який відповідно до законодавства призначений Мінінфраструктури, чи свідоцтво про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI), що входить в структуру ідентифікаційного номера колісного транспортного засобу (VIN), виданого національною організацією України, уповноваженою на ведення реєстрації та присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI).

 Надання завіреної належним чином копії вантажно-митної декларації є обов’язковим, якщо товар іноземного виробництва.

Переможець при поставці товару повинен надати:

  • свідоцтво про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI), що входить в структуру ідентифікаційного номера колісного транспортого засобу (VIN) виданого національною організацією України, уповноваженою на ведення реєстрації та присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI)
  • (копію сертифікату відповідності щодо індивідуального затвердження завершеного колісного транспортного засобу (Гарантійний лист).
  • посібник по експлуатації   або оригінал інструкції з експлуатації, сервісну книжку транспортного засобу тощо (Гарантійний лист).
  • фактичну калькуляцію собівартості такого товару, яка підтверджує відповідний рівень локалізації (надається у разі наявності локалізації товару; ( Гарантійний лист).
  • Учасник надає гарантійний лист про те, що при поставці товару надасть підготовлену виробником товару фактичну калькуляцію собівартості такого товару, яка підтверджує відповідний рівень локалізації (надається у разі наявності локалізації товару;)

*Примітка: «У місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз  «або еквівалент».

СТРОК ПОСТАЧАННЯ – 3 робочих дні з моменту заявки Замовника, але не пізніше 25.12.2023 року.


Вимоги щодо локалізації

Відповідно до пп. 1 п. 6-1 «Прикінцевих та перехідних положень» Закону, замовник здійснює закупівлю товарів, визначених пп. 2 цього пункту, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва дорівнює чи перевищує 15 відсотків.

Згідно з абз. 9 пп. 1 п. 6-1 «Прикінцевих та перехідних положень» Закону, ступінь локалізації виробництва визначається самостійно виробником такого товару та підтверджується Уповноваженим органом у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Таким порядком є Порядок підтвердження локалізації виробництва товарів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 02.08.2022 №861 зі змінами.

Учасник у складі тендерної пропозиції має надати довідку у довільній формі із зазначенням найменування товару, номера ID товару, який присвоєно електронною системою закупівель. Замовник самостійно перевіряє інформацію щодо ступеня локалізації виробництва товару, який є предметом закупівлі, у переліку товарів, що є предметом закупівлі, з підтвердженим ступенем локалізації за посиланням:

https://prozorro.gov.ua/search/products?local_share=15.

У разі відсутності товару, запропонованого учасником процедури закупівлі, у відповідному переліку або у разі, якщо ступінь локалізації товару є меншим ніж 15 відсотків, замовник відхиляє тендерну пропозицію учасника на підставі абз. 3 ч. 1 ст. 31 Закону, а саме: не відповідає встановленим абз. 1 ч. 3 ст. 22 цього Закону вимогам до учасника відповідно до законодавства.

Фото без опису