В п’ятницю у Солонянському ліцеї стався неприємний інцидент. Учень 10 класу розпилив перцевий балончик у вбиральні школи. Внаслідок цього виникла необхідність зупинити навчальний процес та евакуювати дітей. Кілька учнів та дехто з вчителів звернулися до медпункту зі скаргами на печіння і подразнення очей та шкіри.

За допомогою камер відеоспостереження адміністрація ліцею оперативно знайшла всіх причетних. Поліцейські офіцери громади встановили обставини події, провели профілактичні бесіди з дітьми та їх батьками. На батьків правопорушника накладено штраф у сумі 1 700 грн.

На жаль, в школах України почастішали випадки розпилення перцевих балончиків. Шановні батьки, закликаємо вас провести з дітьми бесіди з безпеки життєдіяльності, охорони життя та здоров’я дітей. Пам’ятайте, що кожна дія має свої наслідки!

Також нагадуємо, що під час потрапляння діючої речовини перцевих балончиків на ділянки тіла людини виникають різні наслідки:

  • легені – виникає набряк, під час значної алергічної реакції людина може просто задихнутися;
  • очі – пряме потрапляння може призвести до опіку, сильного печіння, рясного сльозовиділення, блефароспазму;
  • ніс та рот – кашель, чхання, нежить, ускладнене дихання.

Під час розпилення балончика у приміщенні постраждати може значна кількість людей, тому треба одразу відчинити усі вікна та залишити кімнату.

Будьте обережні! Бережіть своє здоров’я та здоров’я людей, які вас оточують!

Фото без опису