Усі мешканці Дніпропетровщини, що приєднані до газорозподільних мереж мають сплачувати за послуги розподілу природного газу. Якщо споживач при цьому не користується газом, для нього діє мінімальний розмір замовленої потужності. 

 З 1 жовтня 2023 р., відповідно до Постанови НКРЕКП №1659 від 12.09.2023 р. (https://www.nerc.gov.ua/acts/pro-vnesennya-zmin-do-kodeksu-gazorozpodilnih-sistem-2 ), для побутових споживачів природного газу були запроваджені зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності.

Відтепер певна частина мешканців регіону зможе менше платити за послугу розподілу природного газу. Такі зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності стосуються побутових споживачів, яким газопостачання припинено повністю або частково.

 Отже, для мешканців Дніпропетровської області мінімальний розмір річної замовленої потужності складає, але не може бути менше за:  

  • 39 куб. м., якщо припинено газопостачання/опломбовано газове обладнання; 
  • 39 куб. м за наявності лише газової плити; 
  • 126 куб. м за наявності газової плити і колонки, а також опломбованого опалювального приладу чи відсутнього опалювального приладу; 
  • 314 куб. м за наявності опалювального приладу та опломбованих або відсутніх газової плити і колонки. 

Тільки у разі механічного від'єднання домоволодіння споживача від системи розподілу газу – плата за доставку не нараховується.

Більше інформації про це можна знайти на сайті Дніпропетровської філії «Газмережі»: https://dnp.grmu.com.ua/.

Офіційні сторінки Дніпропетровської філії «Газмережі» у соціальних мережах:

Фото без опису