Фото без опису

З 10 квітня 2023 року запроваджено нову програму, за якою можна отримати грант: -  250 тис. грн. - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які також можуть бути зареєстровані як фізична особа-підприємець, за умови створення одного робочого місця;..

  • 500 тис. грн. - для члена сім'ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни (один із подружжя, подання заяви в цьому випадку потребує згоди чоловіка чи дружини заявника з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом також через Дія) за умови створення двох робочих місць; 
  • 1 млн. грн. - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Гранти на 500 тис. грн. та 1 млн. грн. надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем у співвідношення 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Використати грант у повному обсязі та створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дати отримання коштів на рахунок.

Заяви на отримання грантів можна подавати через портал Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.

Одержувачі грантів також можуть, за бажанням, пройти платне або безоплатне навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.  

Механізм надання вищезазначених грантів визначено Порядком надання грантів на створення та розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, затвердженим постановою КМУ від 21.06.2022 №738.

Перелік організацій, в яких учасники бойових дій та члени їх сімей можуть отримати безкоштовні консультації щодо заповнення документів, необхідних для участі в програмі надання грантів для започаткування або розвитку бізнесу, та консультації щодо ведення бізнесу отримувачами грантів

Партнер

Електронна пошта

Телефон

Посилання

Допомога

Програма реінтеграції ветеранів, IREX

contact.vrp@irex.org

+380 44 537 0604

Фейсбук сторінка: https://www.facebook.com/VeteranReintegrationProgram/ 

  1. Розробка посібника з рекомендаціями щодо якісного заповнення документів, необхідних для участі в програмі “Власна справа”;
  2. Підготовка рекомендацій у відео форматі ;
  3. Проведення групових консультацій для
    учасників/-ць програми у форматі сесії “запитання-відповідь”, під час яких ветерани/-нки та другий/га з подружжя можуть отримати відповіді від експерта на свої запитання, розібрати власні унікальні моменти бізнес-плану. 

ГО “Простір можливостей”

info@uweare.com.ua 

+38 098 4082672

 www.facebook.com/place.of.opportunities 

https://pm.in.ua 

  1. Консультації ветеранів та членів родини щодо відкриття власної справи;
  2. Тренінгові програми для ветеранів в контексті розвитку бізнес-проектів;
  3. Тренінгові програми для роботодавців;
  4. Взаємодія з менторами; 
  5. Долучення до спільноти ветеранів-підприємців (нетворкінг).

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" DAI Global LLC 

info_era@dai.com

 

https://era-ukraine.org.ua

https://www.facebook.com/ERAUkraine

  1. Надання фінансової підтримки навчальним та тренінговим програмам, що спрямовані на розвиток підприємницьких здібностей ветеранів та членів їхніх родин.
  2. Надання фінансової підтримки програмам бізнес-менторів для ветеранів та членів їхніх родин.
  3. Надання фінансової підтримки ветеранським бізнес-проєктам, які отримали відповідні бізнес-консультації та менторську підтримку, ведуть власний бізнес або розробили бізнес-план.

KSE Graduate Business School

mba@kse.org.ua

380 67 441 01 11

Форма реєстрації для отримання консультації

https://docs.google.com/forms/d/1ZCLWPDsI45ne15BT09_7_VuZ67ojK7JyZ2FTFh5dizY/edit 

Надання консультацій ветеранським бізнесам, які вже отримали фінансування:
1. Аналіз можливостей розвитку бізнесу та пріоритетних дій для цього;
2. Оцінка та зміна існуючої бізнес-моделі та побудові бізнес-плану;
3. Нетворкінг учасників;
4. Доступ до навчальних вебінарів.

KSE Graduate Business School and KSE Foundation

mba@kse.org.ua

380 67 441 01 11

https://foundation.kse.ua/ 

Надає тьюторську підтримку ветеранським бізнесам у якісному заповненні заявок для отримання грантового фінансування.

Асоціація підприємців - ветеранів АТО

apvaua@gmail.com

+380 800 213 190

https://apva.com.ua/

https://www.facebook.com/APVAUA