Постановою КМУ від 08 серпня 2023 р. внесено зміни до Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2023 р. № 626 “Деякі питання надання матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції”.

Згідно зі змінами, звернутися до органів соціального захисту за такою допомогою необхідно до 31 серпня 2023 року (включно).

Постраждалими вважаються особи, які були зареєстровані/задекларовані/проживали в населених пунктах в районах підтоплень або перемістилися після 06 червня 2023 року з тимчасово окупованих територій, розташованих в районах підтоплень.

Для отримання допомоги необхідно особисто подати заяву, надавши такі документи, що:

  • посвідчують особу (або єДокумент);
  • підтверджують реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • свідоцтво про народження дитини (або Е-свідоцтво) за наявності. Інформацію про неповнолітню дитину можна включити до заяви одного з батьків.

Крім того, таку заяву може подати законний представник або уповноважена особа органу опіки та піклування, якщо особу судом визнано недієздатною. У разі втрати вищевказаних документів, людина може також надати скан чи фотокопії або використовувати відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.

Матеріальна грошова допомога призначається одноразово у розмірі 5000 грн. на одну постраждалу особу.

Отримати кошти можна буде через АТ "Укрпошта" або установи уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали.

Фото без опису