У рубриці «Відповідаємо» Міністерство соціальної політики України дає відповіді на питання, які ви ставите в коментарях. Отримали питання щодо того, чому ВПО не отримують виплати на проживання з 5-го числа, чи є затримка?

Відповідаємо: Затримки виплат немає. Річ у тім, що з серпня запроваджено два виплатних періоди (15 та 28 числа кожного місяця), замість трьох, як це було раніше (3, 13 та 23 числа).

Це означає, що Мінсоцполітики перераховує бюджетні кошти для виплати допомоги на проживання для ВПО після 15 і 28 числа щомісяця.

Відповідно, у серпні 2023 р. нарахування та виплата допомоги на проживання для ВПО переважній більшості внутрішньо переміщених осіб відбудеться після 15-го серпня.

28-го серпня відбудеться нарахування та виплата допомоги тим, кому вона призначена або донарахована вже після 15.08.23.

Нагадуємо, що 11 липня Уряд прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО. Основні зміни в порядку призначення виплат спрямовані на фокусуванні підтримки на найбільш незахищених громадян і родин, що перебувають у скруті.

Фото без опису