1 червня 2023 року в рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей персонал Дніпровського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Дніпропетровській області взяли участь та провели для дітей учнів закладу загальної середньої освіти «Солонянського ліцею» Солонянської селищної ради Дніпропетровської області просвітницький захід на тему: «Твої права – твій захист». 

Веселе й безтурботне дитинство повинна мати кожна дитина, але, на жаль, на сьогоднішній день не кожна «маленька людина» може похизуватись безтурботним дитинством. Війна, безвідповідальне ставлення батьків до виконання своїх обов’язків, сучасне стрімке жорстоке сьогодення, позбавляє дитинства багатьох маленьких українців. Тому головною задачею дорослих є створення необхідних умов для безпеки дитини.

Дітей привітали зі святом, побажали їм успіхів у навчанні та гарного настрою. Крім того працівники відділу ознайомили їх з основними правами та обов’язками. Надали кваліфікацію різним видам порушень, навели практичні приклади, розповіли про те, до чого призводить неповага до закону та про відповідальність, яка наступає для дітей згідно законодавства України. Неповнолітні дізналися як виникло це світле свято, про цікаві факти, які пов’язані із святом, про символіку свята, та, в якій країні є цілий місяць захисту дітей.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й  нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути щоб в майбутньому вони стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Колектив Дніпровського районного сектору  №2 Державної установи «Центр пробації» в Дніпропетровській області бажає маленьким громадянам України миру, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок!