Рада зменшила призовний вік з 27 до 25 років

Згідно з ухваленим документом на строкову службу будуть призиватися чоловіки віком від 18 до 25 років. Після досягнення 25 річного віку призовники мають стати на військовий облік військовозобов’язаних.

Верховна рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт №9281 про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", який передбачає зменшення призовного віку з 27 до 25 років. За відповідне рішення проголосували 304 народних депутати.

Ухваленим документом внесено зміни до статті 15 закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та встановити, що на строкову службу призиваються чоловіки, яким на момент відправлення у військову частину виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 25 річного віку (наразі 27 річного).

Відповідно, від призову на строкову військову службу у мирний час звільняються громадяни України, які до дня відправлення на військову службу досягли 25 річного віку (наразі 27 річного).

Водночас після досягнення 25 річного віку (наразі 27 річного) військовозобов’язанні підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Зменшення призовного віку ініціювало Міноборони. У Міноборони пояснили це тим, що тривале перебування на військовому обліку призовників призводить до того, що значна кількість придатних до служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

Фото без опису