Фото без опису

Під час онлайн-толоки «Впровадження НУШ в 5 класах в запитаннях і відповідях» вчителі обговорили ключові питання організації освітньої діяльності за Державним стандартом базової середньої освіти. Мотивація учнів до навчання, створення цікавого і змістовного навчального контенту для п'ятикласників, рефлексія до уроків, особливості та основні етапи проєктування навчального процесу - все це важливі питання для освітян.

Актуальною також є турбота про вчителя, про його психологічне благополуччя і комфорт. Психологи інклюзивно-ресурсного центру Мазур Марина та Юлія Заброда провели для вчителів громади тренінг з психоемоційної підтримки та профілактики професійного вигорання.

Вчителі-практики Солонянського ліцею Інна Шава та Любов Полятикіна, які мають досвід організації навчання дітей з особливими освітніми потребами, провели майстерку «Універсальний дизайн - створюємо рівні умови для різних учнів» відповідно запитів педагогів. Вони поділилися власним досвідом та обговорили важливі питання.

Одночасно в закладах освіти стартував онлайн-марафон професійно-педагогічних компетентностей. Команди вчителів проходять тестування з фахових знань на платформі «Всеосвіта» з чотирьох напрямків загальної середньої освіти: початкова школа, суспільно-гуманітарні, природничо-математичні та розвиваючі дисципліни.

Основними завданнями Марафону є:

  • стимулювання творчого самовдосконалення педагогічних працівників,
  • створення умов щодо командної взаємодії на рівні закладу загальної середньої освіти,
  • формування креативного покоління молодих педагогів-практиків,
  • популяризація хмарних середовищ (онлайн-платформ) як одного із дієвих інструментів сучасної освіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису​​​​​​​