5 грудня в Солонянській громаді відбулося засідання круглого столу у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Власне, у засіданні взяли участь представники «Центру надання соціальних послуг», Солонянського бюро безоплатної правової допомоги, Дніпровського районного сектору №2 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області.

Метою заходу було привернення уваги присутніх до актуальних для суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї та підвищення рівня обізнаності, формування свідомості усіх верств населення щодо негативного ставлення до домашнього насильства. Учасники круглого столу у підсумку дійшли єдиної думки, що найважливішу роль у попередженні домашнього насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. Тому ефективному вирішенню питання запобігання насильства, без сумніву, має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних суб’єктів.

За результатами обговорень визначено подальші шляхи співпраці щодо підвищення ефективності запобігання та протидії домашнього насильства. Присутнім були надані буклети з телефоном та адресою комунальної установи  «Центр надання соціальних послуг», до якої, у разі необхідності, можна направити потерпілих.

Фото без опису