У середу, 2 листопада, для педагогів закладів освіти Солонянської громади відбувся онлайн-тренінг «Наскрізна медіаосвіта. Зарядка з медіаграмотності».

Медіаосвіта – актуальний компонент Нової української школи, обумовлений переходом до інформаційного суспільства. В сучасному стрімкому потоці інформації виникає потреба інформування громадян про необхідність посилення стійкості перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації; допомогти людям краще усвідомити потенційну маніпуляцію, а також зрозуміти роль мас-медіа у формуванні громадської думки, сприяти розумінню людьми своїх громадянських прав та обов’язків.

Практичні вправи тренінгу були направлені на те, як відрізнити факти від суджень, як розпізнати маніпуляцію у ЗМІ, як протистояти пропаганді та не реагувати на фейки. Педагоги отримали поради як вибратись з інформаційної бульбашки, як виявляти та не поширювати мову ворожнечі, а також прийоми ефективного онлайн-пошуку.

На завершення тренінгу освітяни мали змогу оцінити власний рівень медіакомпетентності. Сподіваємося, що наданий практичний інструментарій допоможе педагогам свідомо формувати свій інфомедійний простір.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису