Фото без описуПерсонал Дніпровського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області спільно з тимчасово переміщеними колегами з Краматорського районного відділу № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області разом з клієнтами пробації в умовах українських реалій, коли Україна ціною життя та завдяки зусиллям українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, у війні з росією, взяли участь у соціально-патріотичних заходах до щорічного свята, яке проводиться  в Україні та по всьому світу – Всесвітній день вишиванки.

Всесвітній день вишиванки – це свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день прийнято одягати вишиванку і в такому вигляді відправитися у звичних справах. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

Вишивати національний одяг в Україні бралися тільки жінки, адже саме вони дарували виробу потужну позитивну енергетику, а вишиванка символізувала добро, вірність та любов. Це ремесло матері передавали своїм донькам, бабусі, онукам.

Інформація від Дніпровського районного сектору № 2  філії

Державної установи «Центр пробації»  у Дніпропетровській області

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису