З 1 січня 2022 в українських школах запровадили оновлене меню для учнів. Розробляв нове шкільне меню український кулінар Євген Клопотенко. Ключовою особливістю змін став перехід до більш здорового харчування: з раціону школярів виключили сосиски, ковбаси, рибні консерви, обмежили споживання продукції з високим вмістом солі та цукру, додали більше злакових, овочів, фруктів, ягід, молочних і м'ясних продуктів.

Ми започатковуємо щотижневу рубрику  про нове меню в закладах загальної середньої освіти  Солонянської громади.  Пропонуємо Вашій увазі  страви нового меню, які готували в школах громади  минулого тижня.

Чекаємо з нетерпінням повернення з дистанційного навчання здобувачі освіти, щоб продовжити частувати їх  здоровою їжею, а наших підписників -  дивувати різноманіттям  страв нового шкільного раціону учнів.