Вчора, 20 січня, в Солонянській публічній бібліотеці відбувся урочистий захід з нагоди 70-ти річного ювілею Олександри Козлової (у творчості Олеся Омельченко) - поетеси, письменниці, художниці, вчительки мистецтва Військової гімназії Солонянської селищної ради.

З багаторічну творчу працю, активну життєву позицію та з нагоди ювілейного дня народження пані Олесю Омельченко від імені Солонянської селищної ради привітала перший заступник голови  Ірина Грекова. Вона вручила ювілярці Грамоту Солонянського селищного голови, грошову винагороду та передала найщиріші вітання від селищного голови Михайла Копейко.

Привітали талановиту поетесу також директори «Солонянської публічної бібліотеки» Наталія Московка, «Музею історії» Наталія Данильченко, Центру дитячої та юнацької творчості Солонянської селищної ради Олена Фещенко та подружжя Кузьменків із Солоного.

У ході душевної бесіди пані Олеся Омельченко повідала історію свого особистого і творчого життя та познайомила присутніх із новими виданнями. Поетеса також зачитала свої улюблені вірші, а доповнила їх - її онучка Маргарита, талановита та яскрава дівчинка.

Творчість Олесі Омельченко проста і глибока. Вона сповнена філософського змісту та соціального звучання. У ній відчувається любов та добро, що несуть наснагу і дарують радість світосприйняття. Її поезія оцінюється знавцями та друзями як вишукана, лірична, патріотична, що оспівує красу духовних цінностей та глибоке почуття любові.

«О щастя: бути, жити і творить!» - ці рядки нікого не залишають байдужими.

Щиро бажаємо Олесі Омельченко миру, міцного здоров'я і довгих років життя, творчої наснаги та оптимізму. Затишку в домі, тепла в серці та радості в очах! Дякуємо за Вашу творчість та пишаємось Вами!