Фото без описуВідповідно до Кодексу газорозподільних систем, кожен споживач блакитного палива зобов’язаний щомісяця фіксувати показання приладу обліку газу. Передавати ці дані газовій компанії необхідно з 1 по 5 число місяця. Вчасно надана інформація – запорука точності розрахунків за об’єми спожитого газу.

Для того, щоб зекономити час своїх клієнтів, АТ «Дніпропетровськгаз» пропонує одразу 6 варіантів дистанційної передачі показань лічильників. Споживачам необхідно лише скористатися мобільним телефоном або комп’ютером із доступом до інтернету.

Наприклад, можна відправити смс на короткий номер 7104 у форматі: ХХХХХХХХХХ YYYYY, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр розрахункового рахунку, YYYYY – показання лічильника (до 5 цифр). Після того, як інформація буде опрацьована, на ваш телефон надійде відповідь, що ваші показання прийняті.

Також є можливість зателефонувати за номером контакт-центру (067) 00 90 104 та записати голосове повідомлення IVR або назвати оператору своє прізвище, ім’я, номер особового рахунку та фактичні показання лічильника.

Показання приладу обліку газу можна передати в Особистому кабінеті на сайті 104.ua. Якщо клієнт ще не зареєстрований на сайті, йому необхідно або самостійно це зробити, або зателефонувати до контакт-центру за номером (067)00-90-104 та назвати номер свого особового рахунку. Після розмови з оператором на телефон споживача надійде смс-повідомлення з логіном та паролем для входу в Особистий кабінет.

Крім того, передати дані можна у мобільному додатку 104.ua (для операційних систем Android або iOS), а також за допомогою чат-боту Viber-bot 7104 (там необхідно просканувати QR-код на сайті 104.ua у розділі «Сервіси» або передати показання лічильника з фото).

Нагадуємо, що в онлайн-сервісах клієнти АТ «Дніпропетровськгаз» можуть також сплачувати за газ і послуги з його доставки, завантажувати електронні рахунки, відстежувати власне споживання та витрати.