Сьогодня, 27 листопада, по всій нашій державі і в десятках країн світу українці схиляють голови в пам’ять перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років. 

З метою вшанування пам’яті українців, які померли голодною смертю, керівництво громади, працівники виконкому та активні мешканці громади зібралися біля пам’ятного знаку «Жертвам Голодомору» в смт Солоне. Хвилиною мовчання вшанували мільйонів жертв голодоморів, запалили лампадки в пам’ять про них. Священики Солонянського благочиння ПЦУ відслужили поминальну панахиду за жертвами страшних подій однієї з найтрагічніших сторінок історії нашої країни. На закінчення мітингу присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

Ми не маємо права забути про трагедію, яка підірвала соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність. Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі. Бажаємо, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

Україна пам’ятає! Світ визнає!