Шановні мешканці району та суб’єкти господарювання!

Солонянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області 02.11.2021 року отримало повідомлення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та прав споживачів  від 27.10.2021 №11.2.1-49025 «Для недопущення використання продукції та захисту прав споживачів»,  щодо виявлення фактів зберігання  та реалізації невідповідної м’ясопродукції зі складських приміщень  ТОВ «Вортекс Плюс Трейд» (м.Київ, вул. Академіка Білецького, 34), яка не відповідає встановленим вимогам, щодо якості та безпечності (заморожені курячі шиї без шкіри, заморожене м'ясо механічної обвалки, заморожений тримінг курячийм’ясо відділене від кісток).

Просимо всіх суб’єктів господарювання, які закупили для реалізації вищезазначену м’ясну продукцію для реалізації на своїх потужностях після 21 жовтня 2021 року від зазначених підприємств: ТОВ «Торговий дім «Мілк сервіс», ТОВ «Вортекс плюс», ТОВ «Торговий дім Євро Міт», ТОВ «Каро Трейд Плюс», ТОВ «Лафтерс», ТОВ Такеда Універс», ТОВ «Банаміт Міт», ТОв «Атланта Гранд» від імені яких може здійснюватись реалізація продукції терміново зняти данну продукцію з реалізації та звернутися до Солонянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за адресою: вул. Тереньєва, 7 , смт Солоне.

Для недопущення завдання шкоди життю та здоров’ю споживачів через використання та розповсюдження невідповідної продукції наголошуємо на необхідність ретельної перевірки відповідності продукції супровідної документації яка надається виробниками та постачальниками. Відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»,  оператори потужностей, які провадять діяльність, пов’язану з виробництвом, транспортуванням, зберіганням, продажем харчових продуктів, зобов’язані  впровадити на своїх потужностях систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках ( Hazard Analysis and Critical Control Points -  НАССР) - систему, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Наголошуємо що з 20 вересня 2019 року відповідні норми законодавства набули обов’язкового характеру для всіх потужностей з обігу харчових продуктів (включаючі первинне виробництво).

Наголошуємо, що кожен покупець продукції має право при покупці харчових продуктів, вимагати від  продавців, надання документації , яка підтверджує якість та безпеку харчових продуктів, сировини (якісні посвідчення, Декларації виробника, Висновки Державної санітарно-епідеміологічної експертизи на імпортну продукцію).

Фото без опису

 

Солонянське управління ГУ

 Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області