18 грудня 2020 року відбулась визначна подія для Солонянщини: урочисте відкриття Малого групового будинку Солонянської селищної ради. Одноповерховий будинок загальною 267, 4 кв.м. (з них житлова 112 кв.м), збудований за рахунок обласного бюджету на суму 13 955 665 грн дасть змогу забезпечити сімейним затишком та теплом 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Солонянської громади.

Солонянська селищна рада зі своєї сторони теж доклала максимум зусиль, щоб довгоочікувана подія відбулася якомога раніше, залучивши з місцевого бюджету кошти в сумі 1 313 296 грн для облаштування будинку усім необхідним.

В офіційному відкритті нового помешкання взяли участь радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб, начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктор Візир та голова Солонянської РДА Василь Концевий.

Селищний голова Михайло Копейко привітав діток з цією чудовою подією і побажав щасливого життя у новій домівці, а вихователям творчості, терпіння та натхнення. Очільник громади подякував усім причетним за реалізацію проєкту. Особливі слова вдячності висловив голові Дніпропетровської ОДА Валентину Михайловичу Резніченко ( Валентин Резніченко) , завдяки якому наші діти отримали можливість мати модернізовану, сучасну та затишну домівку.

Після урочистого перерізання стрічки вихованці переступили поріг свого рідного дому. В будиночку на діток вже чекав Святий Миколай з подаруночками та розважальний квест по закінченню якого - приємний сюрприз.

Поки діти бігали станціями, розгадуючи завдання квесту, кухарі доварювали смачний обід. Все тут так затишно, тепло, по-домашньому. Навіть чашки «Home Sweet Home» для діточок підібрали з любов’ю, щоб вихованці зрозуміли, що це тепер їхня домівка, що вони теж мають право жити у достойних і комфортних умовах, що про них піклуються, їх долею переймаються. Сподіваємося, що вони цінуватимуть і виростуть гідними громадянами своєї країни.

Грудень – пора новорічних свят, пора здійснення усіх заповітних мрій і бажань. Кожна дитина, незалежно від життєвих обставин мріє про свій особистий подарунок. А особливо сильно його чекають дітки, які з різних причин не мають власної домівки та обділені батьківською любов’ю. Головний і такий важливий подарунок дітки вже отримали, надіємося, що Святий Миколай сьогодні вночі принесе діткам під подушку виконання найбажаніших мрій, а ми в свою чергу будемо допомагати у їх здійсненні.