Шановні громадянФото без описуи, нагадуємо, що в Україні, на виконання Указу Президента від 24 лютого 2021 року № 71/2021 проводиться призов громадян на строкову військову службу з 01.04.2021 року по 30.06.2021 року.

На підставі Закону Про військовий обов’язок і військову службу та наказу військового комісара Солонянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки явці на призовну дільницю для призову підлягають громадяни 1994 - 2003 р. н., яким виповнилося 18 років і у яких закінчилася відстрочка від призову або які не призвані раніше за різних обставин. Громадяни вказаних категорій, не залежно від наявності і отримання повісток, зобов’язані прибути до призовної дільниці Солонянського РТЦК та СП з документами , що посвідчують особу. Громадяни, які ухиляються від призову, порушують закон і несуть кримінальну відповідальність. Так, нещодавно Солонянський районний суд визнав громадянина П. винним у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік.

Завдання комплектування Збройних Сил України , залишається, і воно має виконуватися за будь-яких умов для збереження суверенітету України і захисту наших національних інтересів. Саме тому законодавством встановлено покарання згідно ст. 335 КК України за ухилення від призову на строкову військову службу у виді обмеження волі на строк до трьох років.