Відділ обслуговування громадян № 6 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області інформує, що починаючи з 01.04.2018 року органами Пенсійного фонду щороку  проводиться автоматичний перерахунок пенсії.

Право на проведення такого перерахунку мають пенсіонери, які після призначення (перерахунку пенсії):

— продовжували працювати та станом на 1 березня року, у якому проводиться перерахунок, мають не менше як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі;

— продовжували працювати і станом на 1 березня року, у якому проводиться перерахунок, мають менше як 24 місяці страхового стажу, при цьому минуло не менше ніж два роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

З 1 січня 2021 року податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40  календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Податковий розрахунок за І квартал 2021 року подано у період з 01 квітня по 10 травня 2021 року.

Отже, перерахунок працюючим пенсіонерам у 2021 році буде проведений не у квітні, а у червні (після надходження звітів стахувальників за перший квартал 2021 року) з урахуванням відповідної доплати недоодержаної суми пенсії з квітня поточного року.

Увага! Пенсіонерам не потрібно додатково звертатись до органів Пенсійного фонду України, адже перерахунок відбуватиметься в автоматичному режимі.

 

Начальник відділу

обслуговування громадян №6

(сервісний центр)

управління обслуговування громадян

ГУ ПФУ в Дніпропетровській області                                         Віра ПІДОДВІРНА