До вашої уваги вже традиційна рубрика «Відкрита Солонянщина: підсумовуємо тиждень»

У вівторок, 09 лютого, продовжувались підготовчі заходи до весняного призову 2021 року. Головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту,  мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олександр Генінг спільно із представником Солонянського районного центру комплектування та соціального захисту Володимиром Грицаном здійснили оповіщення призовників Аполонівського та Широчанського старостинських округів. На проходження медичної комісії прибуло 6 чоловік.

10 лютого в приміщенні Солонянської селищної ради відбулося засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Солонянської селищної територіальної громади. На розгляд комісії було подано 26 заяв від жителів нашої громади, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.

У четвер, 11 лютого, службою у справах дітей виконкому Солонянської селищної ради спільно зі спеціалістом Сурсько-Михайлівського старостинського округу, завідувачем відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» було здійснено рейд у с.Сурсько-Михайлівка. Перевірено умови проживання 29 дітей, які виховуються у 11 сім’ях та мають ризик потрапити у складні життєві обставини.

Завідувачем відділення здійснено оцінки потреб сімей у соціальних послугах, а службою у справах дітей роз’яснено батькам обов’язки з виховання дітей та попереджено про відповідальність за їх неналежне виконання, надано рекомендації щодо покращення умов проживання. Також було обстежено умови проживання 2 сімей опікунів, у яких виховується 3 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У п’ятницю, 12 лютого, у приміщенні Солонянської селищної ради було проведено іспит для кандидатів на заміщення вакантних посад. Імена переможців будуть оголошені сьогодні протягом дня. Відповідний протокол буде розміщено на сайті.

Дякуємо ініціативним мешканцям с. Оріхове, які у суботу, 13 лютого, разом зі старостою Микільського старостинського округу Наталією Юріївною Пекарською-Дорожко провели заходи із благоустрою території кладовища. Такі заходи мешканці Микільського старостинського округу планують проводити і надалі в своїх  населених пунктах.

У неділю, 14 лютого, відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ НС). Засідання було присвячено питанню тимчасового відключення водопостачання на території громади, викликаного непередбачуваною аварійною ситуацією на насосно-фільтрувальній станції. Наразі водопостачання відновлено, система поступово наповнюється водою. Також активно продовжується підготовча робота до засідання виконавчого комітету Солонянської селищної ради, яке відбудеться у четвер, 18 лютого.

Працюємо далі!