Про найпомітніші події тижня, що минув – у нашому огляді. Тож, стартуємо із рубрикою «Відкрита Солонянщина: підсумовуємо тиждень»

  • Вівторок, 02 лютого, розпочався із засідання адміністративної комісії Солонянської селищної ради. У ході засідання було розглянуто 4 протоколи про адміністративні правопорушення та винесено відповідні попередження. Так, 1 особа отримала попередження; на 1 особу складено адміністративний протокол, однак зі слів старости, вона вже протягом 4-х років не проживає за вказаною адресою; 2 особи не з’явились на засідання адміністративної комісії за станом здоров’я.
  • 02 лютого розпочато підготовчі заходи до весняного призову 2021 року. Головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту,  мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олександр Генінг спільно із представником Солонянського районного центру комплектування та соціального захисту Володимиром Грицаном здійснили оповіщення призовників Башмачанського та Микільського старостинських округів. Всього здійснено об’їзд 65 призовників.
  • Також, у вівторок селищний голова Михайло Копейко разом із першим заступником Іриною Грековою та начальником фінансового відділу Світланою Горпиняк зустрілись із в.о. керівника КЗ «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Орльонок» Солонянської селищної ради Вірою Соболєвською. На зустрічі обговорили важливі питання функціонування табору, його підготовку до початку оздоровлення та першочергові заходи, які стануть основою програми фінансової підтримки табору на 2021 рік. Дана програма, після попереднього розгляду виконкомом, буде затверджена на найближчій сесії. Турбота про дітей – пріоритетне завдання громади.
  • 03.02.2021 р. селищний голова Михайло Копейко разом із заступниками Іриною Грековою та Едвардом Штогріним відвідали Привільнянський ЗДО «Веселка». Поточний рік стане роком відкриття садочка після проведення капітального ремонту. Солонянська селищна рада буде приймати в експлуатацію приміщення садочка, тому надважливим моментом є питання контролю за завершенням ремонтних робіт підрядником та визначенням об’єму робіт для Солонянської селищної ради як засновника.
  • У четвер, 04.02.2021 р. пройшло закрите засідання робочої групи стосовно доцільності участі нашої громади у інвестиційній програмі компанії BIT GmbH (Німеччина) для створення об’єкту з переробки відходів Солонянської селищної територіальної громади. В ході діалогу, члени робочої групи ще раз обговорили всі «за» та «проти» стосовно будівництва заводу та ретельно проаналізували думки громадськості з даного приводу. Учасники засідання дійшли висновку, що варто ще раз запросити представників компанії для більш детального вивчення питання будівництва та з’ясування ряду юридичних питань функціонування такого заводу на території нашої громади.
  • Неприємним сюрпризом п’ятниці став порив водогону у Привільнянській середній загальноосвітній школі. Однак, завдяки зусиллям комунальників, його вдалось швидко полагодити. Висловлюємо слова вдячності усім, хто сприяв ліквідації пориву.
  • 05.02.2021 р. в приміщенні селищної ради пройшла зустріч приватних підприємців та керівників бізнесу нашої громади із представниками Торгово-промислової палати України. Було запропоновано можливості впровадження ряду ефективних кроків, направлених на поліпшення умов ведення бізнесу, його розвитку та розширення за межі громади. Учасники зустрічі жваво обговорили можливі варіанти по розширенню видів підприємницької та сільськогосподарської діяльності, які б саме і сприяли створенню додаткових робочих місць, розвитку туризму та процвітанню економіки громади. Представники ТПП України підкреслили, що готові активно сприяти та надавати всіляку допомогу підприємцям.
  • Представники громадської організації «За чисте довкілля» окремо акцентували у спілкуванні тему поводження з твердими побутовими відходами. Ця тема дійсно є надважливою. На даний час система збирання та транспортування ТПВ на території нашої громади відсутня. Учасники запропонували можливість поетапного сортування сміття із подальшою альтернативної побудови заводу із сортування та переробки відходів. Цікавою також виявилась пропозиція надати шкільні програми для учнів 1-4 класів стосовно поводження з ТПВ.
  • П’ятниця стала дійсно насиченою. Адже в цей день заступник селищного голови Едвард Штогрін разом із спеціалістом відділу культури, туризму, молоді та спорту Ярославом Пільховським зустрілися із підрядниками з питань розробки плану ремонтних робіт стадіону «Колос». Надважливим аспектом є те, що планується побудувати крите футбольне поле, яке відкриє нові перспективи та можливості для нашої громади.

 

Чимало зроблено за минулий тиждень. Маємо багато планів на перспективу. Бажаємо всім плідної роботи на благо нашої Солонянської селищної громади!

Фото без опису