До уваги жителів громади!

Ми неймовірно раді повідомити про ще одне досягнення! Солонянська селищна територіальна громада отримала чудову пропозицію долучитися до інвестиційної програми компанії «BIT GmbH» (Braun Industrial Technology, Німеччина). Лише дві громади Дніпропетровської області отримали таку можливість – це Солонянська та Слобожанська громади. Основною метою даного партнерства є впровадження сучасної технології та німецького досвіду в системі поводження з відходами, за рахунок спільного будівництва і експлуатації біогазових електростанцій (БГЕС), які працюють на відходах, що біологічно розкладаються, а саме:

  • частина твердих побутових відходів, що біологічно розкладається;
  • активний мул побутових стічних вод міських очисних споруд;
  • садові та паркові відходи (сміття, литсва та гілки);
  • сільськогосподарські відходи (відходи рослинництва і тваринництва);
  • відходи місцевої промисловості та торгівельних мереж.

12 січня 2021 року о 09.00 в актовій залі Солонянського ЗЗСО «Солонянська середня загальноосвітня школа №1» відбудеться перше засідання робочої групи щодо державного партнерства в межах інвестиційної пропозиції Braun Industrial Technology GmbH. На засіданні робочої групи буде розглянуто пропозицію щодо створення спільного підприємства для будівництва і експлуатації заводу з переробки тон відходів на добу. Біогазова станція в складі заводу, дозволить виробляти електричну енергію до 1,5 МВт на годину, продаж виробленої енергії буде здійснюватись на загальний енергоринок за «зеленим тарифом».

Спеціалізоване підприємство дозволить поліпшити екологічну ситуацію в Солонянській селищній територіальній громаді, підвищити рівень економічної та енергетичної незалежності нашої громади, забезпечити додаткові надходження в бюджет та створити 48 нових робочих місць.

До презентації програми запрошуємо усіх зацікавлених представників громадськості. І, в той же час, наголошуємо, що у кожного бажаючого буде можливість детально ознайомитись із презентаційними матеріалами стосовно партнерства. Вони будуть розміщені на сайті Солонянської селищної територіальної громади.

Змінюймо нашу громаду разом!

Фото без опису