Станом на 15.07.2020 року в селі Аполлонівка виявлено 2 лабораторно підтвердженні випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19. Дослідження проводились Дніпропетровським обласним центром лабораторних досліджень методом ПЛР.

10.07.2020 року до приймального відділення КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» бригадою ШМД був доставлений громадянин Н., мешканець села Аполлонівка зі скаргами на підвищення температури тіла, кашель, слабкість. Шляхом рентгенологічного обстеження було запідозрено двобічне запалення легень. Враховуючи епідситуацію в країні громадян Н. був перетранспортований до обласної інфекційної лікарні міста Дніпро для подальшого уточнення, підтвердження та встановлення остаточного діагнозу. 11.07.2020 року на підставі позитивного результату аналізу було підтверджено гостру респіраторну хворобу Covid-19, після чого негайно було здійснено виїзд мобільної бригади для забору зразкові біоматеріалу у осіб, які безпосередньо контактували з хворим. Того ж дня зразки були доставлені для дослідження в Дніпропетровський обласний центр лабораторних досліджень.

13.07.2020 року епідбригадою був здійснений виїзд в село Аполлонівка, де були проведені заходи з дезінфекції місцевої церкви та встановлення кола контактних осіб громадянина Н.

14.07.2020 року адміністрацією центру було отримано результати досліджень з яких стало відомо, що у громадянки Д., контактної особи, лабораторно підтвердженно захворювання на коронавірус. Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію, що склалася в селі Аполлонівка адміністрація Солонянської ОТГ невідкладно ініціювала проведення засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС. Протокольні рішення комісії ТЕБ та НС від 14.07.2020 року розміщено на офіційному сайті Солонянської селищної ради.

П.С. 15.07.2020 року адміністрацією центру ПМСД отримана інформація щодо повторного обстеження громадянки Д. в незалежній лабораторії міста Києва: результат позитивний, тобто повторно підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19.