З метою спрощення реєстраційної процедури, забезпечення зручного та інтуїтивного пошуку необхідної форми заяви, полегшення та прискорення процесу заповнення відповідних документів було затверджено нові форми заяв, що подаються для державної реєстрації. Вони почали діяти з 1 червня 2020 року.

Тепер для проведення державної реєстрації використовуватися лише дев'ять заяв – вони згруповані переважно за видом особи, щодо якої проводяться реєстраційні дії.

Відтепер, незалежно від дій, які необхідно провести, наприклад, щодо фізичної особи – підприємця (реєстрація фізичної особи підприємцем, включення відомостей про фізичну особу – підприємця до реєстру, зміни відомостей чи припинення), завжди подається 1 затверджена форма заяви.

З основними правилами оформлення заяв, що подаються для державної реєстрації можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3d2lyGu

 


Увага! Подання заяв в частині обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій здійснюється з дня розміщення на вебсайті Міністерства юстиції України відповідного оголошення.

Ознайомитися із зазначеними зразками, а також завантажити форми заяв можливо у рубриці «Форми заяв у сфері державної реєстрації» - https://bit.ly/2XqbII1.

 

Фото без опису