19 грудня, в День Святого Миколая Чудотворця, відбулося відкриття Головної різдвяно-новорічної ялинки Солонянської ОТГ. Кількість учасників цьогоріч побила всі рекорди, а атмосфера драйву, наближення свята та дива до сих пір наповнює душі усіх мешканців громади та гостей, які побували на цьому заході.

На площі Солонянського опорного закладу  зібралися жителі громади і її гості, для того, щоб розважитися, запалити ялинку й урочисто розпочати цикл різдвяно-новорічних святкувань.

Цікава і різноманітна концертно-розважальна програма, підготовлена  Центром позашкільної освіти Солонянської ОТГ супроводжувалась піснями, танцями. Не обійшлося і без різдвяно-новорічних привітань від Святого Миколая.

 

 

 

На святковому заході був присутній і селищний  голова Копейко Михайло Мусійович, який привітав малечу і дорослих зі святами та разом з казковими героями запалив вогні різдвяно-новорічної ялинки, вручив сертифікати та подарунки переможцям конкурсу на кращу Новорічну ялинкову іграшку  “Сузір’я  ялинкових  прикрас” та прийняв Вифлеємський вогонь миру, привезений жителям громади скаутською організацією «Скіф». Отець Микола Марчук привітав усіх з початком різдвяно-новорічних свят, побажав миру, злагоди та божого благословення.

Святий Миколай роздавав найменшим глядачам свята мандаринки та печиво, а  весь вечір на площі відбувалася святкова торгівля, на якій  можна було придбати солодощі, випічку та вироби Hand Made новорічно-різдвяної тематики та ті іграшки, які були виготовлені  для конкурсу на кращу Новорічну ялинкову іграшку  “Сузір’я  ялинкових  прикрас”. Всі виручені кошти від ярмарки будуть передані у акції благодійного  марафону та на одну частину з них  буде виготовлена і встановлена меморіальна дошка пам'яті загиблого Героя Солонянщини, учня Солонянського опорного закладу, Андрія Федорова.

Свято добігло до кінця, але на площі ще довго можна було побачити групи людей, які чекали своєї черги, щоб сфотографуватися чи то біля новорічних фотозон чи то зі Святий Миколаєм і його помічниками.