ЗАЯВА ПРО НАМІРИ  

Виконавчий комітет Солонянської селищної ради заявляє про наміри реконструкція будинку культури за адресою: вул. Гагаріна,  12, смт  Солоне Дніпропетровської області

Потреба в ресурсах при експлуатації і будівництві:   щебiнь, пiсок природний; енергетичних – від існуючих мереж, потужність електроприймачів 205 кВт, річне споживання електроенергії - 250,0 тис. кВт ? год, при будівництві: дизпаливо , бензин, електроенергія;  водних - від існуючих мереж -17.7 м3/доб, річне водоспоживання - 4425,0 м³/рік.

Будівельні сировина і матеріали повинні мати сертифікат радіаційної якості, виданий радіологічною лабораторією.

Можливі впливи планованої  діяльності  при будівництві  на навколишнє середовище: 

  • клімат и мікроклімат - не  вплине;
  • повітряне - викиди продуктів згорання автотехніки і викиди процесів зварювання і фарбування у повітряне середовище за період будівництва;
  • геологічне  - не надасть негативного впливу;
  • водне - не окаже негативного впливу;
  • ґрунти -  не окаже негативного впливу;
  • рослинний і тваринний мир, заповідні об'єкти - не  вплине;
  • навколишнє соціальне середовище - не окаже негативного впливу;
  • навколишнє техногенне середовище - не окаже негативного впливу.

Свої зауваження і пропозиції про проектовану діяльність просимо направляти в селищну  раду за адресою: 52400, Солонянський район, селище міського типу Солоне, вул. Гагаріна, 7.

 

 

  ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ДІЯЛЬНОСТІ

Виконавчий комітет Солонянської селищної ради заявляє про екологічні наслідки діяльності «Реконструкція будинку культури за адресою: вул. Гагаріна,  12, смт  Солоне Дніпропетровської області».

Будинок культури являє собою окремо стоячий, одно -, двоповерхова будівля з технічним поверхом та з підвалом під окремими частинами.

До будівлі підведені підземні мережі водопостачання, каналізації, електропостачання. Асфальтобетонне вимощення навколо будівлі розбито численними тріщинами, особливо з боку дворового фасаду.

Реконструкція передбачає:            перепланування двох поверхів будинку з облаштуванням приміщень: художня студія, театральна студія, хореографічна студія з роздягальнями, вокальна студія, кімната звукозапису, глядацька зала на 350 місць, костюмерна 20 м2, склад при сцені 17 м2, звукоапаратної, адміністративні приміщення;вестибюль-хол з зоною бару; гардеробна площею не менш 35 м2; малий конференц-зал (площею не менш 90 м2); утеплення фасаду; влаштування пандусів і ганків згідно норм ДБН В.2.2-40:2018; виконання нового  вимощення з організацією прилеглого рельєфу; повна заміна внутрішніх та зовні інженерних мереж; благоустрій території.

Будівля буде оснащена системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей. Будівля буде оснащена системами водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції, електропостачання, електроосвітлення.

Джерелом теплопостачання системи опалення є електрична теплогенераторна, що проектується. Котельня повністю автоматизована і призначена для роботи без постійного перебування обслуговуючого персоналу.

Всі матеріали та обладнання, які застосовані в робочому проекті, повинні бути сертифіковані та дозволи до використання в Україні, а також мати позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Джерела впливу на повітряне середовище відсутні. Скидання у відкриту водойму відсутні. Інші шкідливі чинники - іонізуючі випромінювання, ультразвук, вібрація  відсутні.

Тверді побутові відходи  7.60 т/рік і сміття від прибирання  території  2.35 т/рік, будівельні відходи передаються за договорами із спеціалізованими підприємствами на поховання або переробку. Забруднення довкілля токсичними відходами виключається.

Екологічний ризик и ризик шкідливих ефектів для здоров'я населення зневажливо відсутні. Соціальний ризик  відсутній.

В результаті  прийнятих проектних рішень екологічна обстановка в районі розташування проектованого  об'єкту не буде погіршена.

Замовник зобов'язується виконувати проектні рішення згідно з санітарними нормами і правилами,  вимогами екологічної безпеки.

Свої зауваження і пропозиції про проектовану діяльність просимо направляти в селищну  раду за адресою: 52400, Солонянський район, селище міського типу Солоне, вул. Гагаріна, 7.