Фото без опису14 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Солонянської селищної ради. В ході засідання було розглянуто ряд питань серед яких:

?«Про скасування плати за навчання в закладі позашкільної освіти сфери культури «Солонянська мистецька школа» Солонянської селищної ради на період дії карантинних заходів», в якому йдеться про скасування батьківської плати за навчання в закладі позашкільної освіти сфери культури «Солонянська мистецька школа» Солонянської селищної ради на період дії карантинних заходів.

?Розглянувши питання «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2020 року» виконком ухвалив рішення не планувати влітку 2020 року роботу пришкільних таборів з денним перебуванням, а у разі організованого початку роботи ДЗОВ «Орльонок» провести оздоровлення дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули в АТО, дітей учасників бойових дій в АТО, дітей, учасників бойових дій.

?По питанню «Підготовки закладів освіти до нового 2020/2021 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період» було розглянуто стан готовності закладів освіти до нового 2020/2021 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період за напрямками:

????ПРОТИПОЖЕЖНІ ЗАХОДИ ТА ЗАХОДИ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

На виконання протипожежних заходів та заходів у сфері ЦЗ вже придбано 48 вогнегасників (на суму 28 656 грн), виготовлено плани евакуації (всі заклади освіти 30 шт) на суму 40 890 грн, виготовлено знаки пожежної безпеки (всі заклади освіти) на суму 7 749 грн.

Укладено договори на придбання та встановлення протипожежних дверей для Солонянського та Аполлонівського ЗДО на суму 46 132 грн та 7 688 грн відповідно. Крім цього, заплановано придбання та встановлення протипожежних дверей з нормованою межею вогнестійкості ще для п’яти закладів освіти на суму приблизно 50 000 грн.

Буде встановлено для трьох закладів освіти (ЗЗСО «Солонянська гімназія», КЗО Солонянський ДНЗ «Золотий півник», та Солонянське НВО) планується виконати роботи по встановленню та ремонту автоматичних пожежних сигналізацій та оповіщення на суму близько 1000 000 грн, із них на розробку проектів 76 746 грн, решта 923254 грн на виконання робіт.

????ПІДГОТОВКА ГАЗОВИХ ГОСПОДАРСТВ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО ПЕРІОДУ

На підготовку газових господарств до опалювального періоду передбачено 116 200 грн (КЗО «Солонянське НВО», Василівська філія, ЗЗСО «Солонянська гімназія», КЗО «Аполлонівський ДНЗ», КЗО «Широчанська СЗШ») із них:

- атестація відповідальних та операторів газових котелень у сумі 5 500 грн;

- перевірка димових і вентиляційних каналів на суму 5 450 грн;

- перевірка приладів обліку на суму 6 050 грн;

- перевірка газосигналізаторів на суму 17 500 грн;

- відключення та пуск газу на суму 55 600 грн.

- перевірка лічильників газу та коректорів об’єму газу на суму 26 100 грн. Крім цього планується виконання робіт:

- по капітальному ремонту системи опалення із переведенням з газового на електроопалення будівель КЗО «Аполлонівська СЗШ» на суму 876 707 грн (виділено 600 000 грн);

- по капітальному ремонту вузла обліку газу з заміною котлів в ЗЗСО «Солонянська гімназія» на суму близько 1 500 000 грн ( виділено 880 000 грн).

????ДОТРИМАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ НОРМ ТА ПРАВИЛ В УТРИМАННІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

На виконання вимог законодавства за дотриманням санітарно-гігієнічних норм та правил в утриманні закладів освіти, проведення санітарно-лабораторних досліджень (вимірювання рівня освітлюваності, хімічний аналіз води, проведення дератизації) передбачено 9 860 грн (всі заклади освіти), на ремонт медичного кабінету та ізолятора КЗО «Солонянський ДНЗ» 160 000 грн, за рахунок внутрішнього перерозподілу коштів планується виконати поточний ремонт пральні у Аполлонівському ДНЗ на суму 120 000 грн та комори для зберігання продуктів харчування та сировини у ЗЗСО «Солонянська гімназія» на суму 191 529 ГРН.

????РЕМОНТНІ РОБОТИ

Для виконання ремонтних робіт для закладів дошкільної та загальної середньої освіти бюджетом відділу освіти передбачено 2 472 116 грн із них:

- на капітальний ремонт покрівлі Кам’янського ЗДО «Топольок» 300 000 грн;

- на капітальний ремонт покрівлі у ЗЗСО «Солонянська гімназія» 1 487 354 грн;

- на поточний ремонт туалету в Надіївській філії КЗО «Солонянське НВО» 159 787 грн;

Завершено реконструкцію системи опалення Надіївського ДНЗ (ІІ черга) на суму 116 310 грн, проведено поточний ремонт туалету в ЗЗСО «Тритузнянська гімназія» на суму 199 665 грн, заплановано і виконання інших поточних ремонтів у закладах освіти. За рахунок коштів депутата обласної ради Прохоренка В.А. у сумі 209 000 грн передбачено встановлення енергозберігаючих вікон у Василівській та Надіївській філіях.

?Рішенням виконкому Солонянської селищної ради «Про надання дозволу на передачу продуктів харчування та продовольчої сировини з баланса на баланс» надано дозвіл на передачу з балансу закладів дошкільної та загальної середньої освіти Солонянської селищної ради продуктів харчування та продовольчої сировини, придбаних на харчування учнів та вихованців та які не використані через призупинення освітнього процесу, на баланс КНП «Солонянська багатопрофільна лікарня» Солонянської селищної ради.

????Ще на виконкомі було заслухано звіт директора КУ «Інклюзивно-ресурсного центру» Солонянської селищної ради Демченко Олени Анатоліївни, з повним текстом якого можна ознайомитися на сайті установи.