26 листопада стартував новий формат проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади серед загальноосвітніх навчальних закладів Солонянської селищної ради. Першу естафету прийняла олімпіада з історії.

Гостинно відчинив двері перед учнями 8-11 класів ЗНЗ Солонянської селищної ради  навчальний заклад – першопрохідець  Надіївська філія.

Але все по порядку… Шкільний автобус Василівської філії, під керівництвом   усміхненого та привітного водія  Рендигевича В.В., забрав учнів Василівської філії, Солонянських  шкіл: СШ№1 та СШ№2, Аполлонівської СЗШ, Тритузнянського НВК та вирушив за новими враженнями, емоціями та досвідом в селище Надіївка. Цікаво було спостерігати за учнями, де-хто з  яких вперше їхав в цьому напрямку: «що за річка?», «а це школа?», «що це за завод?» і т.п.

І ось уже Надіївська філія…. Школярів вразила будівля, шкільні ділянки, подвір’я, місцезнаходження. Гостинно  зустріли учасників олімпіад та членів журі  господарі закладу  в особі завідувача філії Могили Олени Олександрівни, яка провела екскурсію школою, поділилася історією її створення та показала гостям шкільний музей та світлицю;  заступника завідувача філії Марченко Інни Іванівни та учителя закладу Тимченко Ірини Василівни.

Після екскурсії учні, в  невимушеній обстановці, знайомилися один з одним за чашкою ароматного чаю з різними смаколиками та ділилися враженнями.

Психологічною настановою на спокійне, безнервове  написання олімпіади стали підготовлені господарями та роздані учням пам’ятки «Не хвилюйтесь – у вас олімпіада!», в яких були надані рекомендації, як потрібно заспокоїтися, зібратися та не хвилюючись відтворити вивчений матеріал.

Як показала практика, такий формат проведення змагання заспокоює, знімає стрес,  налаштовує на здоровий психологічний мікроклімат для  написання олімпіади.

Тож, чекаємо результатів змагання, а естафету передаємо навчальному закладу – Солонянській СЗШ №2 для проведення олімпіади з географії!

Дякуємо всім учасникам заходу, а особливу подяку висловлюємо Надіївській філії, яка першою,   без жодних сумнівів та вагань виявила бажання долучитися до нового експерименту та вдало з цим впоралася!