Фото без описуВідповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 20.07.2016 р. № 1/9-383 «Про забезпечення навчальних закладів практичними психологами та соціальними педагогами  у 2016-2017 навчальному році належного психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу», розпорядження селищного голови   від 02.09.2016 №Р-124 "Про організацію роботи практичних психологів та соціальних педагогів навчальних закладів Солонянської селищної ради у 2016-2017 навчальному році" 10 жовтня в загальноосвітніх  закладах  селищної ради було проведено День психологічного здоров’я.

Психологічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. І повірте, фізичне здоров'я неможливе без психологічного здоров'я. 

Психологічне здоров'я є необхідною умовою повноцінного функціонування і розвитку людини в процесі його життєдіяльності. Психологічно здорова людина - це насамперед людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе і навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією.

Таким чином, можна сказати, що ключовим словом для опису психологічного здоров'я є слово «гармонія», або «баланс».

Особливу увагу гармонії та балансу  в мікрокліматах  навчальних закладів, стану дитячої душі намагалися приділити в День психологічного здоров’я  практичні психологи та соціальні педагоги Солонянської СЗШ№1, Солонянської  СЗШ№2, Аполлонівської СЗШ, Жданівської філії та Солонянського ДНЗ.Фото без опису

У Жданівській філії та Аполлонівській СЗШ цей день пройшов під гаслом «Немає здоров’я без психологічногоФото без опису здоров’я». Практичний психолог Янчук Є.В. організувала ряд заходів для учасників НВП: інформаційно-пізнавальна хвилинка «Історія запровадження Дня психічного здоров’я»; розвивальні завдання з першокласниками «Розвиваємо логічне мислення»; з  учнями  3 класу - «Розвиток уваги»; виставку малюнків учнів початкової школи «Подаруй посмішку другові»; психологічну вправу «Мої  секрети хорошого настрою», а також заняття з учнями 5 класу на тему: «Емоції та почуття».

В  Солонянській СЗШ № 1 (опорний заклад) практичний  психолог Крижовець І.Г. та соціальний педагог Копиленко А.О. провели низку заходів:

учні 1 - 4 - х класів охоче взяли участь у виставці малюнків "Я щасливий", потім усі жваво її обговорювали. Особливо вразили малюнки першокласників про свої сім'ї та школу;

учні старших класів залишали свої поради на імпровізованому "Дереві порад" "Що потрібно робити для того, щоб бути психологічно здоровим". Також старшокласникам було запропоновано самостійно відстежити за допомогою тестування рівень свого психологічного здоров'я. Багато учнів скористалися скринькою довіри "Лист психологу".

Фото без описуФото без опису

У Солонянській СЗШ №2 цей день відзначається з 2014 року і, традиційно, проводить його шкільна соціально-психологічна служба у складі практичного психолога Мазур М.Г. та соціального педагога Полохач А.В.

Цього року з учнями молодшої школи було проведено психологічну ігротеку – ігри та вправи якої піднімають настрій, знімають напруження, розвивають креативні можливості дітей.

Фото без описуВ доброзичливій атмосфері співпраці школярі розібралися у складному понятті психічногоФото без опису здоров’я, чинниках, які впливають на його формування і збереження.

Додали позитиву арт-терапевтичні вправи з кольоровими плямами, за допомогою яких діти мали змогу дати волю фантазії або просто порелаксувати.

Не обійшлося й без тестування – проективну методику «Вінні Пух і всі, всі, всі», розроблену за однойменним мультфільмом, діти сприйняли із захватом, тим більш, коли характеристика обраного героя співпадала з рисами власного характеру.

Цікавою формою зворотнього зв’язку став цьогоріч «Шкільний паркан побажань», який дав змогу висловитись не тільки учням, а й бажаючим вчителям та батькам. Милі та щирі написи не залишили байдужими і тих, хто підходив просто почитати

Дякуємо практичним психологам та соціальним педагогам навчальних закладів за частинку літа для учасників навчально-виховного процесу серед хмурих осінніх днів! Успіхів, позитиву та творчого натхення у Вашій діяльності!

Бажаємо всім, жити позитивно, берегти психологічне та фізичне здоров’я!

Хай все у всіх буде добре, посміхаймося один одному і дай Бог мирного неба нашій країні!

Фото без описуФото без опису

Фото без опису