Готуємося до початку навчального року

9 серпня 2017 року відбулася організаційна нарада керівників загальноосвітніх  навчальних закладів, підпорядкованих Солонянській селищній раді. Очолила нараду начальник соціально-гуманітарного відділу Грекова Ірина Вікторівна. Серед великого переліку питань вона закцентувала увагу присутніх на змінах в мережі закладів освіти Солонянської селищної ради на 2017-2018 навчальний рік, організаційних заходах щодо початку нового навчального року, комплектуванні загальноосвітніх закладів педагогічними кадрами, підготовці навчальних закладів до отримання ліцензії на провадження  освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти, підготовці та проведенні серпневих педагогічних рад в навчальних закладах Солонянської селищної ради, а також анонсувала проведення серпневої конференції для адміністрації навчальних закладів та представників педагогічних колективів ЗНЗ громади.

Спеціалісти відділу обговорили з керівниками ЗНЗ організований початок нового навчального року, забезпечення підручниками учнів на 2017-2018 н.р., систему виховної роботи в наступному навчальному році, координацію роботи в спортивному напрямку, співпрацю ЗНЗ із КЗ «Спорт для всіх», соціальний супровід дітей пільгових категорій та родин СЖО, результати роботи органу опіки і піклування за перше півріччя 2017 р, а також подання звітності в інформаційній системі управління освітою ІСУО, ДІСО.

Крім того, на нараду був запрошений Бойко Валерій Миколайович, головний інспектор Солонянського PC Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, майор служби ЦЗ. Він ознайомив присутніх із основними нормативно-правовими документами по дотриманню правил пожежної безпеки в закладах освіти, зазначив основні вимоги з організації пожежної безпеки в навчальних закладах та підготовці пакету документів до перевірки закладів перед початком нового навчального року.

Сподіваємося, завчасна підготовка дасть можливість організовано розпочати новий 2017-2018 навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах Солонянської селищної ради та вирішити всі необхідні питання для якісного забезпечення навчально-виховного процесу.