Фото без опису25 квітня у Солонянській СЗШ №1 відбулася зустріч робочої групи з планування напрямків розвитку закладу за програмою «Демократична школа». Попрацювати над стратегічними цілями зібралися представники педагогічного колективу та адміністрації, соціально-гуманітарного відділу селищної ради, батьки та учні школи. Згідно з методичним інструментом, розробленим Європейським центром ім.Вергеланда спеціально для учасників проекту, виділяють три основних сфери демократичного розвитку шкіл:
- демократичне середовище і врядування;
- освіта для демократичного громадянства і прав людини у навчально-виховному процесі;
- зв’язки, партнерство та співпраця з місцевою громадою.


Спочатку тренерки програми Катерина Зезюліна та Оксана Полівчак провели для учасників інтерактивну вправу «Демократична школа»: кожен із присутніх отримав завдання описати своє бачення демократичної школи згідно з відповідними сферами розвитку. Обговоривши результати, учасники зустрічі об’єдналися в групи для роботи над планом подальших змін опорної школи. Після тривалих дискусій, обговорень та консультацій, у кожній із зазначених сфер було обрано по одному стандарту для подальшого розвитку. Учні запропонували працювати над удосконаленням роботи шкільного самоврядування, представники педагогічного колективу виявили бажання комплексно впроваджувати в навчально-виховний процес тему освіти для демократичного громадянства і прав людини. Представниками громадськості і влади запропоновано розвивати молодіжну сферу Солонянської об’єднаної громади за допомогою залучення школярів до співуправління. По кожному з напрямів було розроблено конкретні кроки для впровадження демократичних змін та посилення діалогу і співпраці між учасниками навчально-виховного процесу. 
Ми переконані, що лише спільними зусиллями можна досягти значних результатів. Громадянська освіта та демократичний розвиток – наш вектор руху!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису