30 березня 2017 року у сесійній залі Солонянської селищної ради за ініціативою голови ГО «Перспектива-2015» Сергєєвої О.В. відбулися громадські обговорення проектів розвитку Солонянської селищної ради. На порядок денний були винесені наступні питання:

 - «Відродження паркової зони відпочинку та дозвілля у смт.Солоне Дніпропетровської області»;

- «Реконструкція стадіону комунального закладу освіти «Солонянська середня загальноосвітня школа №1 І-ІІІ ступенів (опорний заклад) Солонянської селищної ради Дніпропетровської області»;

- Встановлення знаку «Я люблю Солоне».

Про роботи по проекту відновлення паркової зони розповіла Сергєєва О.В.: «На даний момент виготовлена проектно-кошторисна документація. В 2017 році очікуємо субвенцію обласного бюджету в сумі 1 200 000 грн на початок робіт. Також будуть виділені кошти місцевого бюджету. Запрошуємо всіх небайдужих громадян брати участь в акціях щодо приведення територій до належного санітарного стану. Оголошення про проведення таких заходів будуть розміщуватися на сайті селищної ради «Солонянська громада» (http://solonyanska.gromada.org.ua) , в соціальних мережах та на дошках об’яв».

З пропозиціями по проекту реконструкції шкільного стадіону Солонянської СЗШ №1 виступив директор Бондар В.А. Опорний заклад спільно з соціально-гуманітарним відділом виконавчого комітету Солонянської селищної ради готують заявку до участі в обласному конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Розмір фінансування даного конкурсу для об’єднаних територіальних громад складає 800 тис грн. Якщо вдасться залучити ці кошти – це стане вагомим внеском для зміцнення спортивної бази не тільки опорної школи, а і громади загалом. Проте однією з обов’язкових умов участі в конкурсі є умова співфінансування проекту місцевими органами самоврядування та зацікавленими представниками громадськості. Тому голова ГО «Перспектива-2015» виступила з ініціативою укладення угоди про співпрацю з виконавчим комітетом Солонянської селищної ради для спільної реалізації проектів розвитку громади. Кошти від громадян чи організацій, зацікавлених у втіленні тих чи інших проектів будуть поступати на рахунок громадської організації, акумулюватимуться там, а потім передаватимуться виконавчому комітету як замовнику виконання робіт за проектами.

Стосовно питання про встановлення знаку «Я люблю Солоне», селищний голова М.М.Копейко повідомив присутніх, що воно буде винесене на розгляд найближчої сесії селищної ради, яка відбудеться вже у квітні. Підставою для цього слугує підписана петиція, яка набрала необхідну кількість голосів (200 мешканців громади підтримали дану пропозицію). Крім того, перед учасниками зустрічі виступила ініціаторка підписання петиції, директор Солонянської СЗШ №2 Лугова С.О., закликаючи солонян не залишатися байдужими в питаннях благоустрою рідного селища. Звісно, дана тема досить дискутивна, бо в багатьох виникає питання чому селищна рада повинна виділяти кошти на підтримку проектів, ініційованих громадськістю. Тому Світлана Олександрівна акцентувала увагу на тому, щоб всі охочі долучалися до збору коштів для втілення даної ідеї. Отже, закликаємо всіх зацікавлених «проголосувати гривнею», а не лише підписом під петицією. Для цього ГО «Перспектива-2015» надає номер реквізитів для перерахування коштів: ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (ЄДРПОУ 14360570, код банку 305299 або № 26002050250403 – поточний рахунок). Забігаючи наперед, повідомляємо, що збір коштів буде прозорим і за бажання кожен зацікавлений благодійник зможе отримати звіт про надходження та використання фінансів у рамках анонсованого проекту.

Наразі відкрито збір коштів для встановлення знаку «Я люблю Солоне». Звертаємо вашу увагу на те, що при перерахуванні коштів, необхідно чітко вказувати призначення платежу. У даному випадку слід зазначати «Знак «Я люблю Солоне». Щодо початку кампанії по збору коштів на інші проекти буде повідомлено додатково. Зокрема, збір коштів для реконструкції стадіону Солонянської СЗШ №1 буде розпочато в разі успішного проходження відбору на конкурс проектів від обласної ради.