Фото без опису«All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts»

W.Shakespeare

В рамках проведення всеукраїнського «Тижня англійської мови», присвяченого офіційному закриттю Року англійської мови в Україні, спрямованого на популяризацію вивчення іноземної мови, в загальноосвітніх  навчальних закладах Солонянської селищної ради було проведено ряд заходів на реалізацію відповідних нормативних документів.

Квінтесенцією вивчення іноземної мови щороку стає Тиждень англійської мови. Це не тільки звіт про виконану індивідуальну або групову роботу, це свято англійської мови, у якому беруть участь учні всіх шкіл громади. Настрій свята, мовна атмосфера створюються за допомогою музики та пісень англійською мовою; кольоровим оформленням  кросвордів, ребусів плакатів, стінгазет; переглядом  презентацій і т.п. - тобто кожен день такого тижня наповнений іноземною мовою та має свою тематику.Фото без опису

Учителями англійської мови  ЗНЗ Солонянської селищної ради була організована  робота, з метою реалізації вищезазначеного заходу.  Тиждень англійської мови в цьому навчальному році  з 12 по 16 грудня  був проведений під гаслом “William Shakespeare`s World”.

 Протягом тижня були  створені виставки матеріалів «Увесь світ – театр…»;  плакатів, проектів,  газет, малюнків “We Learn English”; оформлені стінгазети: “We Study English”, “We Love English”.

З метою ознайомлення із життєвим та творчим шляхом Шекспіра, для учнів старших класів проведено вікторини на знання життя і творчості відомого літератора «Невідомий Шекспір», інсценовано найвідоміші п’єси письменника: «Гамлет», «Ромео і Джульєтта».

Фото без описуЗ учнями початкових класів вчителі створювали справжній лялькові театри,  інсценували міні-вистави та влаштовували перегляди мультфільмів: про біографію та творчість В.Шекспіра.

Проведено інтегровані уроки (англійська мова і зарубіжна література) на тему «Шекспір живий. Він буде жити вічно», під час яких переглянули та обговорили відео, презентації про життя і творчість поета; декламували сонети, знайомилися з відомими п’єсами та головними героями; були проведені  конкурси на кращого читця сонетів Вільяма Шекспіра.

Окрім формальних заходів нетрадиційно пройшли позакласні заходи у старших класах на тему "Парад англійських традицій. Англійське чаювання"- тепла зустріч з практичним застосування англійського етикету за столом.

Всі заходи, що були заплановані, були проведені під час Тижня англійської мови. Діти з задоволенням брали в них активну участь. Переможці та найактивніші учасники усіх заходів були відзначені на загальношкільних лінійках та нагороджені грамотами, солодощами та сувенірами.

 

 

Фото без опису

Фото без опису