Фото без описуНавчальні заклади Солонянської громади провели цікаві заходи до святкування Масляної 
"Сьогодні весело у нас —
Ми зиму проводжаємо.
Усіх, хто є в цей час,
Ми гаряче вітаємо", 
такими вітальними словами розпочали родинне свято масляної "Масляну гуляємо весну зустрічаємо!» в КЗО «Солонянська СЗШ№2 І-ІІІ ступенів», в якому взяли участь батьки, учні та класні керівники 5-А та 5-Б класів.

 


Прикрашена зала, святково одягнені учні, схвильовані батьки чекали початку дії. В центрі -опудало Масляної.
П'ятикласники читали вірші, знайомили присутніх з днями масляної неділі та обрядовими дійствами на кожен день тижня. Мами дітей школи пеленали в пелюшку "колоду", співали знайому всім пісню "Варенички", виготовляли діти з бубликів намисто для опудала Масляної, хлопці одягали в хустки дівчат, мам та бабусь, всі бажаючі глядачі змагалися на влучність і на останок хоровод навколо масляної.
А далі святковий ярмарок: батьки з дітьми постаралися на славу, насмажили багато млинців з різноманітними начинками, пиріжки і варенички, трубочки і горішки, тортики, міні-шаурма. Кошти, які отримали учні за продаж, п'ятикланики збирають на ексурсію.
А у Тритузнянському НВК святкування дня Масляної супроводжувалось цікавим дійством та веселощами. Привітала зі святом усіх присутніх заступник з виховної роботи Кутова О. А. , яка висловила глибоку вдячність батькам за те , що вони разом з вчителями пробуджують любов до традицій та звичаїв нашого народу.

Фото без опису Фото без опису

Фото без описуФото без опису