Фото без описуУ народі кажуть, що «дім без книги, як тіло без душі», а «гарна книга –друг і порадник». Тож з метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги вчительської, учнівської та батьківської громади до проблем шкільної бібліотеки та популяризації читання з 1 жовтня в закладах освіти Солонянської селищної ради стартував Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом " Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя», який сприяє консолідації зусиль у справі зміцнення здоров’я, профілактики хвороб, забезпечення гармонійного розвитку кожного школяра.



В рамках місячника проводяться різноманітні заходи з метою формування здорового способу життя: тематичні книжкові виставки, діалоги, бесіди, огляди літератури, усні журнали, диспути, бібліотечні уроки, день відкритих дверей « Завітай в бібліотеку познайомитись з новинками», випуск стінгазет «Живи книго» учнями 5-9 класів, акція «Подаруй бібліотеці книгу».
У період проведення заходів спостерігалося зростання читацької активності, збільшилася кількість відвідувачів бібліотеки.
Місячник минає, але шкільні бібліотеки гостинно чекають на своїх читачів, щоб запропонувати їм нові виставки, та цікаві надходження.

Фото без опису Фото без опису