Фото без описуХоча все більше і більше людей для читання книг використовують електронні носії інформації, інтерес до істинно друкованого слова абсолютно не згасає. У кожному, навіть невеличкому селі є власна бібліотека, яка обслуговує читачів.

Сільська бібліотека була і залишається острівцем збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, історії свого села. Вона є територією духовності знань, помічником в освіті, професійному становленні, організації дозвілля.

Керують інтелектуальними закладами-книгосховищами бібліотекарі. З боку може здатися, що вся робота співробітника бібліотеки полягає у виписці  бланків та заповнення реєстраційних форм. Насправді це далеко не так.  Все залежить від особистості фахівця, його бажання працювати творчо, змінити роботу бібліотеки на краще.

Пропонуємо здійснити віртуальну подорож сторінками щоденного життя Василівської сільської бібліотеки.

Фото без описуУ 1936 році була відкрита сільська бібліотека, яка  знаходилася в старому  приміщенні разом з клубом. Книжковий фонд  налічував 200 примірників.

З 1986 року бібліотека знаходиться у двоповерховому Будинку культури в центрі села. Приміщення бібліотеки знаходиться на другому поверсі і займає дві великі кімнати. Бібліотеку відвідує 250 користувачів.

Акастьолова Вікторія Дмитрівна, завідувач бібліотеки, підтримує постійні зв’язки з  Василівською  філією,  Василівським ДНЗ « Малятко», інформує установи про наявні бібліотечні ресурси, нові надходження, допомагає учням у написанні рефератів та пошуках потрібної літератури, організовує дозвілля користувачів шляхом організації масових заходів  різної тематики і форм роботи для популяризації літератури.

Так, традицією стало проведення  літературних вікторин, заходів, присвячених  визначФото без описуним датам, річниць народження видатних українських письменників та поетів, пам’ятним датам, організація тематичних виставок.

Вікторія Дмитрівна працює над цільовою бібліотечною програмою з краєзнавства:       « Мій рідний край - душі моєї частка. Це та земля, де нам судилось жить».  Бібліотекарка  збирає історичні відомості про рідний  край  та доносить їх до жителів шляхом масових заходів та  тематичних папок: «Історія села», «Історичні віхи району», «Вони боролися за Батьківщину», « Герої Афгану живуть поряд», « Наші земляки – народні умільці», « Наші земляки – герої АТО»,  «Загиблі воїни Солонянщини».

Живе бібліотека у селі

Для того, щоби серцем зрозумів ти,

Що хліб і книга – на однім столі –

Як щастя і добро, повинні жити.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису