28 березня в Солонянській СЗШ #1 (опорний заклад) відбувся перший тренінг з освіти для демократичного громадянства та з прав людини за Всеукраїнською програмою "Демократична школа".

Упродовж сесії учасники шкільної спільноти ознайомилися з основними принципами та напрямками впровадження демократичних змін у навчально-виховний процес. Приємно, що зустріч відвідали всі охочі: представники школи (учні, вчителі, адміністрація і батьки), працівники селищної ради, а також громадські активісти. Під час серії запитань-відповідей від тренерки програми Катерини Зезюліної, присутні мали змогу визначити свою роль та мотивацію до участі в процесі демократизації школи.

У другій частині тренінгу учасники зустрічі познайомилися з принципами участі та залученості молоді до процесу прийняття рішень. Інтерактивні вправи допомогли проілюструвати певні життєві ситуації та розібратися з механізмами співпраці і взаємодії на рівні локальних спільнот.

Ми переконані, що лише завдяки діалогу та спільним зусиллям кожного учасника навчально-виховного процесу, зможемо створити новий демократичний освітній простір у нашій школі. Виклики сучасного суспільства вимагають від нас здобуття нових навичок та об'єднання зусиль для досягнення мети. Дякуємо тренерам та всім небайдужим за бажання втілити в життя концепцію Нової української школи!
Діємо локально - змінюємо глобально!